Sunday, May 26, 2024
HomeНовиниБългарияГЕРБ отново се регистрира първи за изборите, очаква победа

ГЕРБ отново се регистрира първи за изборите, очаква победа

 

23-12-03-gerb_izboriЗапочва регистрацията на партии и коалиции за предсрочните парламентарни избори на 26 март. Както винаги, ГЕРБ бяха първи, уверени, че ще спечелят. По традиция от последните години от рано сутринта на вчерашния ден младежи от партията пазиха ред пред ЦИК. Административният секретар на ГЕРБ и областен координатор за София Цветомир Паунов сложи подписа си под документите за участие в изборите. Той внесе папките с документи заедно с Димитър Главчев, Десислава Атанасова и Георг Георгиев.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който винаги досега регистрира партията, този път отсъства, защото е на работно посещение в САЩ.

“Партията е в добра организационна подготовка, с желанието и увереността да спечелим предстоящите предсрочни парламентарни избори. Ние няма да изневерим на нашия основен принцип да водим позитивна кампания, да не се поддаваме на популистките настроения, които за съжаление вече са много навлезли в българското обществено пространство”, каза Паунов. Във връзка с предизборната програма на партията той заяви, че по нея се работи много активно. “По нея работи лично председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той координира дейността на експертите и министрите, които пишат програмата. Съвсем скоро тя ще бъде обявена”, допълни Паунов.

ГЕРБ ще се стреми към управление с максимум един коалиционен партньор, коментира по-късно Цвета Караянчева – член на Контролната комисия на партията. Сред възможните партньори са Реформаторският блок, Патриотичният фронт и „Воля“ на Веселин Марешки, изреди тя.

„Заявили сме, че ако не спечелим мнозинство, ще управляваме с партия от нашето семейство – на ЕНП. Ако такава партия липсва, ще ни бъде много трудно”, добави Караянчева.

Крайният срок за подаване на документите е 8 февруари. Срокът от една седмица е толкова кратък заради изискването регистрацията да приключи 45 дни преди изборния ден, който е на 26 март. На изминалите президентски избори документи подадоха 11 партии, 5 коалиции и 6 инициативни комитета.

 

снимки

Представителите на партията внесоха нужните документи в ЦИК.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular