Monday, May 13, 2024
HomeРегионПерникДупничанинът Кирил Милов и звездни борци дариха артикули за лечението на Катрин

Дупничанинът Кирил Милов и звездни борци дариха артикули за лечението на Катрин

Благотворителният турнир по футбол за хлапетата в Перник събра 7 285 лв.

Четирима от най-изявените състезатели по борба – Евелина Николова, Биляна Дудова, Едмонд Назарян и дупничанинът Кирил Милов се включиха в благотворителната кампания “Бъдеще за Катрин” като дариха свои артикули.
Набраните средства ще отидат за лечението на Катрин Йоргова, която страна от множествена склероза. Необходими са 55 000 евро, които да покрият нуждите за лечението й в Москва.
Краят на търга бе в невделя в 23,59 ч.
Кампанията е организирана от спортния журналист Радостин Любомиров. А идеята бе прегърната от десетки изявени наши спортисти – Димитър Бербатов, Григор Димитров, „златния“ ансамбъл, Ивет Горанова, Христо Стоичков, Алберт Попов, Кубрат и Тервел Пулеви, Цветан Соколов, Александър Везенков, Йордан Йовчев, Йосиф Миладинов, Ивет Лалова…
Същевременно, на стадиона в “Димова махала” в Перник също имаше благотворително събитие.


Марио Василев успя заедно с родители на деца, трениращи в ДЮШ на “Миньор” Перник да направи един истински футболен празник.
Благотворителният турнир по футбол за хлапетата завърши, а равносметката е:
3915 лв. от кутията за дарения
710 лв. от ФК “Миньор” Перник
660 лв. от ФК “Арес”.
33-кратните шампиони от ръгби клуб “Валяците” също подкрепиха кампанията “Бъдеще за Катрин” и разположиха кутия за дарения на стадиона в с. Дивотино. Там се състоя турнирът за “Купята на Кмета”. Набраната сума от участниците и гостите на събитието е в размер на 446 лв.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular