Thursday, May 23, 2024
HomeАктуално от днесЖители на Радловци излязоха на протест

Жители на Радловци излязоха на протест

Петдесетина жители на кюстендилското село Радловци, от съседното Блатец и от Кюстендил излязоха на протест срещу незаконното сметище, на което от месеци се карат отпадъци от Общинското предприятие “Чистота”.

Импровизираният митинг,  продължил близо час, беше до оживеното кръстовище при околовръстния път от Кюстендил за ГКПП-Гюешево. До спиране на движението не се стигна, а няколко патрулни коли на полицията организираха преминаването на тирове и МПС.

Местните хора са твърдо решени това нерегламентирано каране на отпадъците на Кюстендил край селото им да спре. Те не приемат обясненията на кмета на община Кюстендил Петър Паунов, че боклукът всъщност се разполага на площадка на сепарираща инсталация, която се изгражда и трябва да бъде пусната до края на годината. Недоволството изрази Борислав Станков, режисьор на свободна практика:

“Специално се обръщам към Иван Гешев – да си проверите прокурорите, защото един каза, че вече нямало престъпления, пет години има една планина от боклуци, пет години трупана там. Ако прокурорът не е видял престъпление, Гешев да погледне, той може да види престъпление. Вие виждате какво се случва с боклука”.

Участниците се заканиха отново да излязат да протестират./БНР

 

RELATED ARTICLES

Most Popular