Thursday, May 23, 2024
HomeРегионДупницаИзборите минаха, плакатите остават

Изборите минаха, плакатите остават

Глобата за непочистени агитационни материали е от 1 000 до 5 000 лв.

Политическите партии в Дупница и тази година останаха верни на традицията си да не премахват агитационните материали, залепени по време на предизборната кампания.

Десетки кандидати и вече избрани за управници продължават да ни убеждават, че трябва да гласуваме за тях, въпреки че изборите вече са в историята. И ако не бяха обещанията и уверенията им, че ще спазват законите, ще работят за доброто на общината, на хората, давани само допреди броени дни, по-лесно щяхме да отминаваме местата, „украсени“ с плакати, листовки  или съобщения.

Изборният кодекс е ясен – предизборните плакати и листовки трябва да бъдат премахнати в 7-дневен срок след изборния ден. Т. е. партиите трябваше да почистят плакатите си до неделя. При неизпълнение за нарушителите са предвидени глоби от 1000 до 5000 лв. съгласно чл. 472, ал. 1 от Изборния кодекс. Остава да разберем дали отново времето (ветрове, дъждове, снегове) ще свърши работата на партийните централи, или хората, които старателно лепиха, ще разлепят хартиите. И дали от общината ще спазят Изборния кодекс. И да си направим изводите…

 

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular