Monday, May 13, 2024
HomeСпортКатрин Гемкова от Банско ознаменува дебюта си при жените на Евро 2021...

Катрин Гемкова от Банско ознаменува дебюта си при жените на Евро 2021 с бронз

Нито за момент в Банско не са имали съмнение, че златното момиче в таекуондо Катрин Гемкова ще се представи блестящо на Европейското състезание. И тя доказа отново, че е спортист на най-високо ниво!
Състезателката на Таекуондо клуб “Хоук-Банско” Катрин Гемкова, с личен треньор Николай Кехайов, спечели за България бронзов медал от Европейското първенство по таекуондо, което се проведе на остров Крит, Гърция, от 23 до 31 октомври.
На дебюта си в категория жени Гемкова спечели 3 срещи. На полуфинала тя загуби от представителката на Русия, която стана и първа в тази категория!
Макар и дебютантка при жените, това не попречи на шампионката от Банско да се нареди на почетната стълбичка до най-добрите състезателки на Стария континент в категорията. Катрин спечели и единствения медал за България при жените в дисциплината спаринг.
Другият състезател от Таекуондо клуб “Хоук-Банско”, който имаше право да играе на турнира, бе Мартин Димитров, но за съжаление той не успя да вземе участие поради карантинни мерки, наложени в училището му, непосредствено преди заминаването за Гърция.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular