Monday, May 13, 2024
HomeОживлениеКрасиви мажоретки развяха цветни помпони на турнир в Перник

Красиви мажоретки развяха цветни помпони на турнир в Перник

Първият ученически турнир по чирлидинг и мажоретни дисциплини „Перник 2023“ се състоя в миньорския град. Тридневното състезание се проведе в зала „Борис Гюдеров“ и се организира от СК „Персияна“ и Община Перник, съвместно с Българския чирлидинг съюз и Българската асоциация спорт за учащи.

В първия ден на събитието, 10 юни, се включиха ученически формации от цялата страна. А за 11 и 12 юни бе предвидена състезателната част на Държавното първенство, на което се представят отбори на спортните клубове, членове на Български чирлидинг съюз.

„Щастлив съм, че първото държавно първенство по този красив спорт, който скоро ще бъде част и от олимпийската програма се провежда в Перник. Благодаря на двигателя на организацията Надежда Стоицева за това, че не спира да подготвя бъдещи шампиони и организира такова прекрасно състезание“, каза секретарят на община Перник Мартин Жлябинков, който откри турнира.

„Колкото и Държавни турнири да организираме, този в Перник винаги ще остане първи“, каза председателят на БЧС Милко Кралски. Той добави, че за краткото време, в което състезанието е организирано се е получил добър синхрон между всички клубове и институции и в него ще участват отбори от  19 града в България.

Наградите на най-малките участнички бяха връчени от секретаря на община Перник Мартин Жлябинков, Десислава Стойова – главен експерт „Спорт“ в общинската администрация, организатора на турнира Надежда Стоицева и председателя на БЧС. Участниците и гостите бяха поздравени от танцьорите на Ансамбъл за народни песни и танци „Граовска младост“.

RELATED ARTICLES

Most Popular