Monday, May 13, 2024
HomeСпортМарек завърши 1:1 с дублиращия отбор на Левски

Марек завърши 1:1 с дублиращия отбор на Левски

Вторият си контролен мач от лятната подготовка мъжкият отбор на ФК Марек изигра на Герена срещу дублиращия отбор на ПФК Левски. Първите минути по-активни бяха футболистите на домакините, които на два пъти отблизо обстрелваха вратаря на Марек Константин Костадинов, но до отбелязване на гол не се стигна. В 11-та минута Никола Ганчев от Марек се озова на 3-4 метра срещу стража на домакините, но насочената топка бе отразена майсторски от техния вратар. В 15-та минута отново Никола Ганчев изскочи в удобна позиция за отбелязване на гол, но топката профуча встрани от стража на сините.
В 28-ма минута Анжело Кючуков-младши се освободи от двама от защитата на Левски, последва шут от движени е и вратаря на домакините отново прояви вещина и не допусна топката зад себе си. В 43-та минута Марио Дадаков от Левски с плътен шут от 25-26 метра изпрати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратаря на Марек за 1:0.
През втората част на срещата наставникът на Марек Танчо Калпаков извърши доста смени. Той даде шанс поетапно на всички останали футболисти от резервната скамейка. Темпото на играта спадна, но въпреки това възпитаниците на Калпаков търсеха промяна на резултата и успяха. В 85-та минута при образцова контраатака на Марек завърналият се в отбора Веско Любомиров центрира високо в наказателното поле на столичани и там с глава Александър Близнаков изпрати топката в далечния ъгъл зад стража на сините за 1:1.
Следващият контролен мач на Марек ще бъде в събота от 11 часа на терена на Евима край Банско срещу дубъла на ЦСКА-1948.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular