Wednesday, May 15, 2024
HomeСпортМарек подцени третия отбор на ЦСКА 1948 и записа втора загуба в...

Марек подцени третия отбор на ЦСКА 1948 и записа втора загуба в първенството

На стадион НСА се игра мачът от 21-кръг за първенството на ЮЗ Трета лига, група А, между третия отбор на ЦСКА 1948 и Марек 1915 (Дупница). Срещата бе ръководена на ниво от главния арбитър Мурад Адем. Марек загуби от ЦСКА 1948 ІІІ с 1:2, докато през есента на свой теренпостигна равенство идупничани бяха единственият отбор, срещу когото армейците не можаха да запишат победа.

Мачът започна отлично за отбора на гостите от Дупница. Не бе изтекла още първата минута, когато Николай Ганчев тръгна от дълбочина директно срещу вратата на домакините и със страхотен шут от движение от 25 метра направи безпомощен стражът на червените Николай Горанов за 0:1. Отборът на ЦСКА 1948 опита на няколко пъти да обстрелва мрежата на гостите, но вратарят им Пламен Младенов бе на висота. В 15-та минута Даниел Гогов от около 25-26 метра с директен обстрел опита да изненада стражът на домакините, но не успя. Минута по-късно Георги Божилов изпрати топката в ръцете на противниковия вратар. В 33-та минута при триходова атака, подета от Георги Божилов, продължена от Даниел Гогов,последва пас към Росен Йорданов, който не успя да простреля вратаря на армейците. Две минути по-късно Николай Ганчев след рейд по левия фланг тръгна на скорост с топката и от движение насочи прострелно кълбото, но така и до гол не се стигна. Най-чистото голово положение футболистите на домакините имаха в 36-та минута, когато Стилян Добрев насочи топката отдясно в наказателното поле на Марек, последва обстрел, но Пламен Младенов отново бе на висота. В самия край на полувремето Наско Кехайов от армейците се унесе в индивидуална игра и се провали вътре в наказателното поле на дупничани.

След почивката футболистите на домакините заиграха на още по-високи обороти и търсеха начин за изравняване. В продължение на две минути младите армейци отбелязаха две попадения, като изравнителното бе дело на Антон Бакалов в 63-та минута със страхотно воле при меле пред вратата на гостите, а второ бе дело на Кристиян  Бойчев (внук на легендарната певица Маргарита Хранова). Това попари футболистите на Марек, които тръгнаха да търсят изравняване на резултата. В 77-ма минута от фаул Милен Иванов извиси топката над изградената стена на домакините, но тя премина над вратата в аут. В 85-та минута централният защитник на червените Станислав Спасов получи втори жълт и червен картон от главния съдия Мурад Адем. До края на мача не беше отбелязано ново попадение в нито една от вратите и Марек записа втора загуба в първата фаза на първенството след тази в Етрополе.

Независимо от този резултат, тимът от Дупница е на върха в таблицата за класиране на група А от ЮЗ Трета лига.

След срещата старши треньорът на Марек Танчо Калпаков сподели следното: „Този мач беше без значение за крайното класиране. Победите винаги са носили самочувствие. Срещата срещу ЦСКА 1948 ІІІ започна добре за нас, като още в първата минута с гол на Николай Ганчев поведохме в резултата. Търсехме начин за отбелязване на нов гол и да затворим срещата по-рано, но не успяхме. Най-чистото голово положение за нас бе след удара наГанчев от 20-тина метра срещу вратата на домакините, но топката се отклони от тялото на наш футболист. През втората част младите армейци бяха по-мотивирани и явно бяха стимулирани да ни победят. В 86-та минута Боян Стойнев след центриране на Милен Иванов не успя да изравни резултата. Предстои ни много тежка седмица. В сряда ще играем мач на неутрален терен в Елин Пелин за Купа АФЛ срещу Балкан (Ботевград), а в събота ще домакинстваме на стадион „Бончук“ в последния мач от първа фаза на Славия ІІ”.

Християн Войнов от треньорския щаб на ЦСКА -1948 ІІ коментира, че младите армейци са стояли по-добре на терена срещу Марек, особено през второто полувреме. Последният си мач от първата фаза на първенството ще гостуват на Чавдар в Етрополе.

И този път най-верните привърженици на Марек, водени от шефа на фенклуба Веселин Дангов, подкрепяха отбора от трибуните на стадион НСА.

Марек: Пламен Младенов, Боян Стойнев, Румен Сандев, Александър Башлиев, Иван Калайджийски, Димитър Илиев, Даниел Гогов, Милен Иванов , Николай Ганчев, Георги Божилов, Росен Йорданов (Добромир Панчаревски, Димитър Владимиров, Христо Каймакански, Радослав Михалков)

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular