Thursday, May 2, 2024
HomeСпортЛевски II надви Септември (Симитли) след обрат на Герена

Левски II надви Септември (Симитли) след обрат на Герена

На едно от помощните игрища на Герена се игра мачът от 21 кръг за първенството на ЮЗ Трета лига, група Б, между отборите на Левски ІІ и Септември (Симитли). Срещата започна с превес за отбора на домакините, като играта се пренесе в половината на гостите. Защитата на сините играеше много стабилно и трудно бе за футболистите на Септемврида обстрелват отблизо вратата, пазена от Йоан Загоров.

Първата част завърши без попадение и футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През втората част на мача футболистите на гостите излязоха по-мотивирани. В 59-та минута след центриране отдясно в наказателното поле на домакините Стилиян Спасов направи безпомощен вратаря на сините Йоан Загоров за 0:1. Това не отчая младите футболисти на дубъла на Левски. Наставникът им Елин Топузаков пусна още един нападател – Калоян Петков, който партнираше до Боби Рупанов. Нещата тръгнаха в правилна посока. В 85-та минута след удар на Дейвид Михалев топката срещна лакътя на защитник на гостите и главният съдия Ивайло Ненков отсъди дузпа, която Антоан Стоянов превърна в гол за 1:1. По-късно пропуски направиха Антоан Иванов и Калоян Стрински за Левски ІІ. В самия край на срещата след атака на домакините при центриране отляво в наказателното поле на гостите Стрински с десния крак изпрати топката в сглобката на далечния ъгъл на вратаря на Септември за 2:1.

„Много съм доволен от старанието и желанието на момчетата, на които гласувах доверие в този мач. Победихме един опитен отбор, в който играят много добри футболисти. Вече мислим за последния мач, в който ще гостуваме на Рилски спортист в Самоков”, сподели Елин Топузаков.

Кой ще води отборът на Рилецо засега не е ясно,защото сегашният наставник Николай Николов е подал оставка след загубата с 1:4 от Пирин (Разлог). Не е ясно дали ръководството на клуба обаче дали ще я приеме.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular