Thursday, May 2, 2024
HomeСпортСливнишки герой и Чавдар си разделиха по една точка

Сливнишки герой и Чавдар си разделиха по една точка

Дерби мачът от 21 кръг за първенството на ЮЗ Трета лига, група А, между отборите на Сливнишки герой и Чавдар (Етрополе) се игра на стадион „Сливнишки герой“. До 30-та минута мачът беше доста оспорван, като се играеше предимно в средата на терена. В 32-ра минута Андон Гущеров от гостите се възползва от колективна грешка на отбора на домакините, овладя топката и с топовен изстрел я насочи в далечния ъгъл на вратата на Янко Димитров неспасяемо за 0:1. Футболистите на домакините обсадиха вратата на Чавдар, но ударите на техните нападатели бяха неточни отблизо срещу вратаря на гостите Слави Петров. Отборът от Етрополе заложи повече на центрирания в наказателното поле на Героя, но до отбелязване на ново попадение не се стигна.

През втората част на срещата отборът на домакините стоеше по-добре на терена. Всеки момент се очакваше отбелязване на изравнително попадение. В 68-ма минута резервният нападател Димитър Панталеев при атака по десния фланг на Героя бе изведен сам срещу вратаря на гостите Слави Петров, преодоля го и изравни за 1:1.В 72-ра минута отново Димитър Панталеев се озова очи в очи със стража на Чавдар, но този път не успя да го преодолее. Четири минути преди края на редовното време Кристиян Николов от тима от Сливница изскочи сам срещу вратата на гостите, но беше повален от Емил Трендафилов и главният съдия Ивайло Стоянов съвсем справедливо му показа червен картон и му посочи пътя за съблекалнята. Преди това в 68-ма минута Атанас Няголов от отбора на Героя получи втори жълт и червен картон.

Тази дерби среща бе ръководена отлично от елитния футболен арбитър Ивайло Стоянов, асистиран от Мирослав Максимов и Костадин Тановчев.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular