Monday, May 13, 2024
HomeРегионПерникОлимпийският дух завладя над 200 младежи в Перник, събраха 3761 лв. за...

Олимпийският дух завладя над 200 младежи в Перник, събраха 3761 лв. за лечението на Цвета

Отбелязаха празника с велопоход и спортни демонстрации

 

Над 200 деца и младежи се включиха във велопохода и спортните демонстрации по повод Международния олимпийски ден – 23 юни 2021 г. Тази година на празника спортът в Перник се обедини в името на благородна кауза и за лечението на Цвета Страхилова бяха събрани 3761 лв. Средства бяха дарени и от клуб „Da Clique“, а 9 от предоставените от пернишкия аероклуб 10 ваучера за полет с делтапланер също бяха продадени за каузата. Желаещите да закупят останалия ваучер могат да изпратят лично съобщение на страницата на община Перник. Организаторите бяха подготвили и фланелка с най-слънчевия цвят, на която перничани можеха да напишат своето послание към Цвети.

Велопоходът започна от кметство Изток и завърши при Двореца на културата. Стартът бе даден от кмета на кметство Изток Десислава Стоянова и в него се включиха общо 110 деца и учители от 10 пернишки училища.

В спортните демонстрации пред Двореца на културата участваха възпитаници на клуба по борба „Миньор“ заедно със световния и европейски шампион Иво Ангелов, СКХГ „Виктория“, СК по джудо „Перун“, Спортен клуб по бойни спортове „Кракра Пернишки“, КСТ „Надежда“, СК „Файтърс – НСА карате“, “Тайгър тийм таекуондо клуб“ и представителите на най-новия олимпийски спорт – брейк танците клуб „Da Clique“. Всички те показаха уменията си пред зрителите и за пореден път доказаха, че Перник може да се гордее със своите деца.

„Благодаря на всички, които откликнаха и днес показват способностите си пред перничани. Всички ние можем да се гордеем с нашите млади спортисти, които показват завидни умения в своите дисциплини“, каза секретарят на община Перник Мартин Жлябинков. Той пожела градът да има повече представители на следващите Олимпийски игри и добави, че е уверен, че това може да стане, ако всички работят ръка за ръка. Жлябинков и Десислава Стойова – главен експерт „Спорт“ в община Перник, връчиха и грамоти за участие на всички треньори.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular