След смъртта на Геле: Разстреляха взводния му командир Алексей Петров

Бившият взводен командир на братя Галеви – Алексей Петров бе застрелян с пушка помпа в гората, край лифта на Драгалевци. Показното убийство, което разтърси страната, се случва два месеца след мистериозната смърт на Геле, който издъхна от инфаркт в собствения си дом в дупнишкото село Ресилово. И до днес полицията няма отговор на въпроса как обявеният за международно издирване с бюлетин на Интерпол Ангел Христов е успял да влезе в страната и да пребивава в имението си. Не е ясно и в какъв период от време се е случвало това, както и има ли други причини за масивния инфаркт. Вероятно до там ще стигне и разследването, свързано с покушението на бившия съветник в ДАНС Алексей Петров и простреляната Мирослава Михайлова.

Пътищата на Петров с Пламен Галев и Ангел Христов се преплитат още в началото на 90-те, когато те постъпват в Специализирания отряд за борба с тероризма в София, където Трактора е техен началник.

След информацията за кончината на Христов, Петров бе  първият, който съобщи, че планираното опело на Геле в Дупница за 04.06.23 г. е спряно, а полицията ще води разследване. В едно от последните си интервюта по бТV той разказа за връзката си с Ангел Христов.

“Като ръководител на отряда за специални операции Ангел-Геле беше служител в моята група и оттам го познавам добре. По-късно братя Галеви постъпиха като служители в Национална служба за борба с организираната престъпност, после бизнес и съм загубил следата им до 2009 г., когато бях в ДАНС и участвах в тяхното задържане”, разказа А.Петров.

Бившият съветник в ДАНС коментира и изказването си през 2010 г., че е организирал  срещата между братя Галеви и Румен Петков.

„Идеята за срещата между тях и министъра на вътрешните работи е действие на зам.-министър на Румен Петков. Информацията, която имаха двамата трябваше да я предоставят директно на министъра. Аз бях в статут на офицер на оперативно внедряване. Нищо необичайно не се случи на тази среща“, добави Петров.

Тогава той отрече да е знаел, че Ангел Христов се е прибрал в България.

Петров подчерта, че не вижда обща връзка между убийството на Красимир Каменов-Къро и Ангел Христов. “Не виждам, нямам и такава информация“, добави той.

„Той (Ангел Христов – б.р.) макар и починал е намерен от близките му“, каза Петров.

Не на същото мнение обаче бе бивш командос, дошъл на погребението на Геле в Дупница. Той бе категоричен, че Христов не е починал от инфаркт. “Държавата използва такива хора, изстисква ги и ги изхвърля .Убиха го по класическия начин. Такъв здрав човек как ще умре от инфаркт”, каза бившият член на Съюза на българските командоси. За него не бе важно как Ангел Христов е дошъл в страната, а как е убит.

Още през месец май, запознати с процесите в криминалните среди коментираха, че кървавият разстрел на Красимир Каменов-Къро в ЮАР, убит заедно с охранителя си, детегледачката на децата му и втората му съпруга ще доведе до сериозен отзвук и в България.

Breaking.bg първи прогнозираха, че огромният ресурс за “разпределяне” ще доведе до сериозно разместване на пластовете, съпроводено с показни поръчкови убийства на знакови лица от подземния свят. Неофициално, Каменов контролираше лъвският пай от бившата империя на ВИС-2 на братя Илиеви от Кюстендил. Първоначално с ортака си от славните години по улиците в „Люлин“ Христофорос Аманатидис-Таки, после сам и с негово обкръжение, което обаче по-късно го предаде.

Паметливите помнят, че през 2009 год. Пламен Галев и Ангел Христов също регистрират няколко общи фирми с Христофорос Аманатидис-Таки.

Изстрелите в охраняваното имение на Къро в далечна Африка започнаха  да ехтят и у нас. Дали има връзка между кървавия разстрел на Къро, смъртта на Ангел Христов-Геле и показното покушение на Алексей Петров в София само може да се гадае.

Припомняме, че цялата кариера на Алексей Петров бе свързана със службите за сигурност. Той е работил в Шесто управление на ДС, а по-късно – в Специализирания отряд за борба с тероризма.

В продължение на години Петров беше един от обвиняемите по знаковото дело “Октопод”. 11 години след шумната акция съдебният процес приключи с оправдателните присъди на тогава вече бившия съветник в ДАНС, Антон Петров-Хамстера и Кирил Топалов. Единствените осъдени по казуса са Марчело Джотолов и Янко Попов. На втора инстанция те получиха условни присъди за изнудване.

Преди две години при инцидент почина и Антон Петров-Хамстера, който бе съсед на Трактора в София. Джипът му се преобърна в стръмна местност при офроуд каране, в местност над родния му град Рила.

Покушение! Алексей Петров убит в София, тежко ранена е жената, която е била с него