Wednesday, May 15, 2024
HomeСпортПирин (Разлог) изигра най-силния си мач и удари Рилецо с 4:1

Пирин (Разлог) изигра най-силния си мач и удари Рилецо с 4:1

На стадион „Септември“ в град Разлог се игра мачът от 21 кръг за първенството на ЮЗ Трета лига, груба Б, между отборите на местния Пирин и Рилски спортист (Самоков). Срещата беше от изключително важно значение най-вече за гостуващия тим, които само при успех запазваха шансовете си за класиране сред първите пет в края на първата фаза на първенството. Това обачене само че не се случи, но домакините излязоха много мобилизирани, водени от капитана си Красимир Шапкаров, и изиграха най-добрия си мач откакто наставник на тима е играещият старши треньор Димитър Мавродиев.

Срещата започна с натиск на домакините и още в 5-та минута откриха резултата в своя полза. Голът бе дело на капитана Красимир Шапкаров, който напомни за добрите си времена като футболист в Беласица (Петрич), където беше любимец на феновете. Тогава Александър Александров – Аци насочи кълбото, което Шапкаров овладя и с десния крак отбеляза рядко красивгол, изпращайки топката в сглобката отдясно на Симеон Симеонов за 1:0. Три минути по-късно след изпълнение на корнерАци със страхотен шут разтресе напречната греда зад Симеон Симеонов. В 15-та минута отново Аци след самостоятелна акция преодоля двама от защитата на гостите и от движение насочи топката директно в противниковата врата, но Симеон Симеонов бе на мястото си. В 41-ва минута при поредна атака на домакините топката бе насочена към Аци, който от границата на наказателното поле с топовен шут простреля вратаря на гостите Симеон Симеонов за 2:0.

Втората част на срещата бе продължение на първата. Натискът на футболистите на домакините бе тотален. В 54-та минута Аци изведе включилия се в помощ на нападението ляв защитник Александър Бакалов, който се озова очи в очи срещу вратаря на гостите Симеон Симеонов и го преодоля за 3:0. В 68-ма минута Денис Бучев от отбора на гостите след тяхна атака по десния фланг центрира отдясно в наказателното поле на Пирин и екс националът Ради Василев с глава направи безпомощен вратаря Мирослав Бурдин за 3:1. В продължение на 7-8 минути футболистите на Рилски спортист поеха инициативата, но това не им донесе нищо. В 80-та минута Аци с пореден топовен изстрел от 20-тина метра уцели дясната странична греда зад вратаря на гостите. Четири минути по-късно Аци бе изведен отлично от Николай Димиров и от мястото на дузпата опъна мрежата на Симеон Симеонов за 4:1.

След последния съдийски сигнал на Иво Андреев, който ръководи срещата на ниво, феновете на Пирин (Разлог) напуснаха стадиона в настроение,като споменаваха името на играещия старши треньор Димитър Мавродиев  за добре свършената работа до момента.

„Откакто съм аз на поста старши треньор, това е най-добрият мач, който изиграха нашите футболисти. Радвам се, че това, което упражняваме по време на тренировки, се сбъдва полека- лека. Това се видя най-добре в този двубой. Надявам се да продължим с добрите игри и отборът на Пирин стане такъв, какъвто аз желая. Следващият ни мач ще бъде срещу отбора на Гранит като гости”, сподели Мавродиев.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular