Sunday, May 5, 2024
HomeСпортМонтана победи Беласица като гост с 10 човека

Монтана победи Беласица като гост с 10 човека

Доста интересен мач изиграха футболистите на Беласица (Петрич) и Монтана от едноименния град на стадион „Арена Симитли“. Мачът бе от 21 кръг на Втора професионална лига. Първите 20-тина минути футболистите на двата отбора се опитаха да отбележат гол, но нямаше нужната острота и точност в завършващите им удари. Отборът на Беласица играеше много стабилно в защита и напред разчиташе на контраатаки, като на върха бе Марти Таушанов и зад него Запро Динев.

Първата опасна ситуация за отбора на гостите бе в 198-та минута,като след центриране в наказателното поле на Беласица Антон Тунгаров от 5 метра не успя да отклони топката в мрежата. Минута по-късно Антон Карачанаков центрира технично в наказателното поле на Беласица, но Атанас Димитров изби топката пред очите на нападателите на гостите. В 28-ма минута главният съдия Любослав Любомиров показа втори жълт и червен картон на Димитър Пройчев от гостите и така те останаха с човек по-малко на терена до края на мача. На няколко пъти петричките футболисти атакуваха опасно вратата на Монтана, но вратарят Петър Петров бе на висота и не допусна топката в мрежата зад себе си. В 38-ма минута при атака на домакините Марти Таушанов при двубой със стража на гостите Петър Петров получи контузия и бе сменен принудително от Мариян Вангелов. До края на първата част по-агресивен беше отборът на Беласица, но ударите на КуфреЕта и Христо Петров не успяха да изненадат вратаря Петър Петров.

През втората част на срещата бяха извършени смени и в двата отбора. Първи имаха шанс за отбелязване на гол домакините в 54-та минута, но ударът на Аспарух Смилков бе на сантиметри от вратата на гостите. Две минути по-късно след центриране в наказателното поле на домакините Антон Карачанаков засече кълбото от въздуха с крак и го оплете в мрежата зад Кирил Георгиев за 0:1. Гостите упражниха известен натиск, търсейки отбелязване на ново попадение. В 69-та минута главният съдия отсъди дузпа в полза на Монтана, виждайки грубост срещу Стефан Каменов в наказателното поле. Антон Карачанаков бе точен от бялата точка и направи резултата 0:2. В 75-та минута Димитър Буров от гостите хвана с ръце Живко Димитров и главният съдия отсъди дузпа за отбора на Беласица, която капитанът Симеон Бояджиев превърна в гол за 1:2. До края на мача опитите на Запро Динев, Живко Димитров и Мариян Вангелов за отбелязване на гол се оказаха безуспешни. В даденото 6-минутно продължение Димитър Иванов и Живко Димитров не успяха отблизо да огорчат вратаря на гостите Петър Петров и така резултатът в полза за отбора на Монтана се запази.

Над 250 привърженици на Беласица подкрепяха отбора от трибуните на „Арена Симитли“, независимо че срещата се игра в работен ден.

След този мач  отборите  на Монтана и Беласица са съответно на  5 и 6 място с по 32 точки.

„Допуснахме загуба от отбора на Монтана, които бяха с човек по-малко на терена. И двете попадения, които ни отбелязаха гостите чрез Антон Карачанаков, бяха след наши наивни грешки. Искахме много да победим в този мач, но не се получи. Не се оправдавам, но имаше постоянно лежане по терена от страна на футболисти от гостуващия тим. Пренавих футболистите за този мач, защото исках много да го спечелим. Зная потенциала на нашия отбор. Целта е наберем нужния брой точки и да не се страхуваме за оставане в групата. Искам да спечелим във всеки мач, но този отбор е изключително млад”, заяви Венци Иванов – старши треньор на Беласица.

Ангел Стойков – старши треньор на Монтана: „Напълно заслужихме победата. До показване на червения картон играхме по-стойностен футбол. На почивката направих промени, които дадоха своя положителен резултат. В никакъв случай не показахме своя пълен потенциал. Надявам се в следващите мачове да играем по-добре. Стил на игра не се изгражда толкова лесно. Трябва да оправим преди всичко взаимодействието в играта, но дали ще се получи времето ще покаже”.

 

Беласица:

Кирил Георгиев, КуфреЕта, Атанас Димитров, Валентин Костов, Аспарух Шамкалов, Динчо Йовчев, Христо Петров, Аспарух Смилков, Владимир Гогов, Запро Динев, Марти Таушанов (Атанас Карачоров, Симеон Бояджиев, Мариян Вангелов, Живко Димитров, Димитър Иванов)

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular