Sunday, May 19, 2024
HomeАктуално от днесПрезидентът на Марек В.Василев: Опасявам се от връщането на клуба в периода...

Президентът на Марек В.Василев: Опасявам се от връщането на клуба в периода на черното тото и появяването на тима в оранжевата бюлетина на УЕФА

Отборът е е на 107 г. и принадлежи на поколения дупничани, марката Марек не трябва да бъде осквернявана, смята президентът на дупнишкия клуб

“Това, което се случва преди началото на подготовката никак не е приятно. Това са разправии, които не водят до нищо добро”, заяви президентът на ФК “Марек” Васил Василев. Той не приема отправените упреци към неговата дейност в клуба от страна на Георги Наумов. “Ние сме доказали, че намеренията ни тук на стадион “Бончук” и терените на Дупница са напълно прозрачни. Сред тях са били изграждането на детско-юношеската школа, както и да върви работата в мъжкия отбор. Във времето сме показали, че работим правилно. 18-сет от футболистите на Марек са местни момчета, като само 5-6 са от София и други населени места. Така че целите, които си поставихме през 2015-та година, когато застанах начело на клуба, сме ги изпълнили до голяма степен”, коментира Василев.

Той направи ретроспекция на времето, от което е встъпил в длъжността президент и мотивите, с които се е съгласил да заеме поста. През 2015-та аз дойдох в клуба, защото той имаше нужда от помощ и трябваше да бъдат изчистени натрупаните негативи. Аз не съм нов и спуснат в тази сфера, защото преди това съм бил в Ботев (Бобошево) и два пъти завършвах в Г дивизия на четвърто място. В следващите години съм бил вицепрезидент на Стефалел (Дупница). Тогава с Иван Стефанов успяхме да вкараме отбор във В група. Така че имам достатъчно постижения, за да не ме упрекват, че съм лаик. Като цяло в този отбор силното лице е Цветан Видински. Аз съм начело на отбора, заради това, че той получи лиценз и трябваше да става треньор. През февруари аз се съгласих да го оглавя, за да може той да упражнява треньорската професия. Преди това Видински вече се беше доказал във В група, като вкара отбора в Б. В предишния период се беше доказал и в елитната група като води отборите до определено време и постигнахме успех с местни футболисти. И всичко това беше постигнато с местни футболисти и на фона на подборите в отбори като Лудогорец, Левски, ЦСКА и др. Всички те се сформираха с играчи от цяла България. В това време ние правехме нещата на местно ниво с момчета и деца от Дупница, Самораново, Сапарева баня и други близки населени места, като се опитвахме да бъдем конкурентни на тези отбори. Всичко това се случи във времето и затова мога да кажа, че няма причина за подобни упреци”, категоричен беше Василев.

Настоящият президент на клуба подозира, че зад заявените претенции към неговия пост стоят политически амбиции и икономически интереси. “Подозирам намесата на политически и икономически интереси. Ние години наред работим и нашата цел е била да привлечем средства към Дупница. За съжаление люлки на футбола като нашия град са останали през годините без стадиони. Аз не смятам, че обещаното от Наумов е изпълнимо към момента и трябват абсолютни гаранции към клуба, а не само намерения. Опасявам се от възможността клубът отново да се върне в периода на черното тото и появяването на Марек в оранжевата бюлетина на УЕФА. Марек е на 107 г. и принадлежи на поколения дупничани, тази марка не трябва да бъде осквернявана. По-добре да играем на ливада, отколкото да участваме в уредени мачове”, категоричен е Василев.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular