Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаСложиха на тезгяха и външните обекти на ГУМ-Дупница

Сложиха на тезгяха и външните обекти на ГУМ-Дупница

Юлияна КОЛЧАКОВА
Поредните търгове за отдаване под наем на търговски площи в ГУМ започват след дни в Дупница. След проведените през април процедури за щандове на първия етаж, в края на този месец стартират търгове за външните обекти на общинския магазин, намиращ се в центъра на града. Насрочени са и търгове за два щанда на първия етаж. Предстоят 10 търга, колкото са и магазините отвън.

Наддаването за четири от обектите е на 27 юни, когато ще стане ясно кой ще ползва част от магазините със собствени входове, които са и лицето на големия магазин. Търговска площ от 15,70 кв. м, в която се продават дамски дрехи, е с начална цена 361,10 лв. Магазинът от 27 кв. м, предлагащ детски дрехи, е с начална цена 621 лв. Магазин с 13,30 кв. м площ, използван за продажба на златни бижута, е с начална цена 305,90 лв. Това е сумата за наддаване и за още един магазин със същата квадратура, продаващ златни и сребърни бижута, подаръци и аксесоари.
На 28 юни са процедурите за други четири външни магазина. Два от тях са с площ от по 13,30 кв.м и наддаването тръгва от 305,90 лв. И двата обекта търгуват с детски дрехи. Търг ще има и за обект от 5 кв.м, където се помещава бюрото за обмяна на валута. Началната цена е 115 лв. За място от 30 кв.м, където е разположен един от магазините за цветя и подаръци на Дупница, началната цена е 690 лв.

За 23 юни са насрочени процедурите за двата щанда на първия етаж, на единия от които се продават детски дрехи, а на другия – парфюмерия. Обектът, предлагащ детски облекла, е с площ 8 кв. м, а наддаването за него тръгва от 136 лв. Площта на парфюмерията е 21 кв. м, а началната цена – 357 лв.
Както сме писали, тръжните процедури се обявяват заради изтичане на договорите на сегашните наематели. Договорите със спечелилите сега ще бъдат за 10 години.
„Обектите, за които ще има наддаване, са изключително атрактивни”, казват от ръководството на ГУМ. Тези магазини от години се ползват от едни и същи наематели. При липса на участници в предстоящите търгове ще има следващи процедури, насрочени за 8, 12 и 13 юли.

RELATED ARTICLES

Most Popular