Friday, May 24, 2024
HomeНовиниБългарияПростреляха Петър Низамов – Перата в Бургас

Простреляха Петър Низамов – Перата в Бургас

Тази нощ в Бургас простреляха Петър Низамов – Перата. Това написа самият той във Facebook, след което новината потвърди и говорителят на МВР-Бургас.

Стрелбата срещу него е извършена около 22:10 ч. във вторник вечерта в района на бл. 41А в кв. “Изгрев”. По първоначални данни 32-годишния мъж с инициали П.Н. е прострелян в областта на краката. Той е откаран в УМБАЛ-Бургас, където му е извършена спешна хирургична интервенция.

“Работи се по различни версии, като всъщност към момента няма водеща. Проверяват се версии, свързани с бизнес отношения, както и с личностни и битови мотиви”, коментира Цветелина Рандева, говорител на МВР-Бургас.

Бургаската окръжна прокуратура е образувала досъдебно производство.

Низамов е вече стабилизиран и без опастност за живота, съобщиха от Бургаската болница, предаде БГНЕС

Снощи той бе приет с кръвозагуба, две прострелни рани в крака, охлузвания на ръката. Контактен е и тази сутрин разпитан от криминалисти. Според самия Низамов, бил е причакван от двама, възможно е и трима души. Към момента са открити четири гилзи, но огледите в светлата част на деня продължават.

Според очевидци са чути между 7 и 12 изтрела. Един от куршумите е попаднал в лек автомобил, паркиран пред блока. Полицията работи по няколко версии, сред които както опит за сплашване, така и опит за убийство.

След хладнокръвната стрелба срещу Низамов съдеди споделят че се страхуват. „Гледахме мача ама как няма да се притесняваме деца има тук, всичко. От както дойде се притесняваме”, коментират те.

В Низамов са били изстреляни осем куршума, които са минали през тялото му, като два са заседнали в него, твърди журналистът Стоян Тончев пред Nova, който е бил с Перата в първите часове след стрелбата срещу него.

Перата е бил причакан до дома си, а нападателите му извикали: “Стой! Полиция”, разказа Тончев. Те първо са стреляли в телефона му, за да не може да се обади.

“По наша информация това не са професионалисти, защото иначе щяха да го убият”, заяви журналистът

Петър Низамов – Перата стана известен покрай арестите по границата на нелегални мигранти. Случаят нашумя през миналата година, когато Низамов разпространи клип, на който се извършва граждански арест на трима мигранти. Ръцете им бяха завързани с така наречените „свински опашки”.

Той окончателно е оневинен, защото не можело да се докаже, че е той.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular