Monday, May 13, 2024
HomeАктуално от днесСкандално! Кметът Дангов правораздава в кабинета си, размахва пръст на...

Скандално! Кметът Дангов правораздава в кабинета си, размахва пръст на колегата си Явор Митов

Видео  извади на показ какво се случва зад вратите на кметските кабинети в Дупница

Уволнението на библиотекарката в читалището в Баланово предизвика грозен скандал между кмета на селото Явор Митов с градоначалника на Дупница Първан Дангов. Потресаващата разправия, кадри от които се разпространяват във фейсбук,   избухнала на 18 януари, след като Цветелина Петрова получила заповед за дисциплинарно уволнение. След освобождаването си Цветелина Петрова и нейната свекърва отишли в кметството на Дупница, за да се оплачат на П. Дангов.

Това накарало дупнишкия градоначалник да „привика на килимчето” кмета на Баланово Явор Митов и да му търси обяснение за случилото се.

„В два поредни дни Цветелина Петрова не беше на работа. На третия дойде и аз и Райна Занева – председателят на читалищното настоятелство, в което съм и аз, я попитахме има ли болничен за отсъствията си. Отговори, че няма и на основание член 19, точка 2 от Кодекса на труда Райна Занева издаде заповед за дисциплинарно уволнение. Ние искаме библиотеката да работи. Тази жена по документи дори не живее в Баланово – няма нито постоянен, нито настоящ адрес. Тя е от Софийско, живее с мъж от Баланово и я взехме по заместване, за да не затваря библиотеката. Заплата обаче се дава за свършена работа“, обясни Явор Митов. Кметът на Баланово обясни, че заради оплакването на Цветелина Петрова и свекърва й бил извикан от Първан Дангов, който си позволил да се саморазправя с него.

„Секретарката на кмета на общината ми се обади и ми каза да отида там. Мислех, че ще разговаряме за съществени неща – има докладни, свързани със селото, но като отидох, разбрах, че ме викат за глупости.  Първан Дангов се държа много високомерно, арогантно. Не да ми даде възможност да кажа каквото и да било. Въобще не ми даде думата. Едва ли не ми се кара, нахока ме, че съм си държал ръцете в джобовете и т. н. Той няма право да ми държи такъв тон. И него са го избрали, и мен са ме избрали хората“, заяви Явор Митов.

Кметът на Баланово бе категоричен, че заповедта на Цветелина Петрова няма да бъде отменена. „На 19-и, в петък, я чакахме да дойде, да говорим. Има грешка, има прошка, но те не се появиха. Живеят до кметството, да бяха дошли, те имат интерес. Ние ли да  ходим у тях, та да дойде на работа. Заповедта остава. А освен това ще си преосмисля и отношението към Дангов“, допълни управникът на Баланово.

Кадрите от срещата между двамата управници буквално взривиха местните социални групи.На тях категорично се вижда как кметът на Дупница си позволява арогантен тон и отношение към колегата си от Баланово. Кара му се, че стои пред него с ръце в джобове, докато в същото време градоначалникът на Дупница продължава да стои с лявата си ръка в джоба.

На висок глас упреква избраникът на балановци, че е заел стойка с „разкрачени крака” , което „му стои заплашително”. Повечето зрители на клипа определят кадрите като демонстрация за грубо превишаване на човешките права и злоупотреба с власт.

 

 

RELATED ARTICLES

8 COMMENTS

  1. Този за 2 месеца върна Дупница в каменно-мутренската ера…

    Честито.

  2. Вие си го избрахте,на мен съвестта ми е чиста,не съм гласувал за него

  3. Ветеринаро е пиян постоянно и непрекъснато! Не знае какво прави – откачил е от пиене! Честита НОВА цена на водата на избирателите му! Лапайте го ,червени малоумници !

  4. ТОЗИ ПИЯНИЦА НЕ СТАВА ЗА ОВЧАР, А НИ Е КМЕТ!
    ПОЗОР И ПАДЕНИЕ, ДУПНИЦА!!!!

  5. Това само в Дупница може да се случи.Трагедия ! Прост народ си избра прост кмет -пияница !

  6. герберите само пишат глупусти браво на теб Кмете ти им даде да се разбере

Comments are closed.

Most Popular