Sunday, May 19, 2024
HomeРегионБлагоевградСкъп „Мерцедес“ се заби в бетонни блокове на АМ „Струма“

Скъп „Мерцедес“ се заби в бетонни блокове на АМ „Струма“

Двама младежи оцеляха по чудо

Луксозен „Мерцедес“ с румънска регистрация се заби в бетонните блокове в края на АМ “Струма”. Инцидентът е станал при 104-ти километър на аутобана. По чудо в катастрофата няма пострадали. По автомобила са нанесени сериозни щети.
Сигналът за пътното произшествие е получен след 11 ч. в четвъртък. Сблъсъкът е станал в самия край на автомагистралата, където по улей от бетонни блокове трафикът навлиза в трасето на Е-79. Въздушните възглавници са спасили мъжа и двама младежи на около 16-18 г.

На мястото са били изпратени две линейки от Благоевград. Ударът в преградите е бил толкова силен, че предното дясно колело на мерцедеса е прескочило оградите заедно с амортисьора.

Този 2,5-километров участък от автомагистралата бе открит през есента на м.г., за да се облекчи трафикът в посока Благоевград и София.
Въпреки знаците, няма ден, в който да няма удари в бетонните прегради, които създават своеобразен ръкав, чрез които се прави 90-градусов завой наляво, а след това направо, поемайки по трасето на Е-79.
Краят на автомагистралата е сигнализиран със знаци и предпазни бализи, които оформят една лента за преход, но ударите в преградите са както денем, така и нощем.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular