Saturday, May 11, 2024
HomeРегионДупницаДемержиев: Подозирам връзка между убийството на Къро и смъртта на Ангел Христов

Демержиев: Подозирам връзка между убийството на Къро и смъртта на Ангел Христов

Проверява се дали Петьо Еврото, разследван по случая „Изамет”-Дупница е получил помощ от служители на системата

Връзка между атентата срещу главния прокурор Иван Гешев, убийството на Красимир Каменов-Къро в Република Южна Африка и смъртта на Ангел Христов, известен като единия от братя Галеви, у нас подозира бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев.

“Трябва да се проследи има ли връзка между атентата срещу главния прокурор, убийството на Красимир Каменов-Къро и смъртта на Ангел Христов. Подозирам, че има такава връзка, но не мога да ги споделя. Не вярвам, че Ангел Христов е дошъл в България, за да почине сред близките си, както се коментираше. Най-логично е да отиде в болница в ОАЕ и да се лекува, където се коментираше, че пребивава”, коментира в “Денят започва” по БНТ Демерджиев.

Той сподели наблюдение, че “много хора през годините починаха от инфаркт, когато стъпват на криво в определени ситуации”, каза още бившият вътрешен министър.
По повод мистериозното влизане на Ангел Христов в България Иван Демерджиев разкри, че е възможно да е преминал през границата с Гърция с фалшив паспорт.
Тезата за връзка между убийството на Къро и смъртта на Ангел Христов разви още преди седмица експертът по сигурността полк. Николай Марков в интервю за Мартин Карбовски. Той бе категоричен, че инфарктът и смъртта на Христов са били предизвикани.

Бившият вътрешен министър коментира и изчезването на бившия следовател Петьо Петров, известен като Пепи Еврото, който се издирва от края на май.
“Разпоредих проверка, която трябва да установи дали служители са му помогнали да излезе извън граница. Имахме данни за съмнително излизане на негови близки в посока Турция”. Преди да настъпи разривът между Петров и бившата му съпруга Любена Петров, двамата дълго са работили заедно, върна се във времето назад Иван Демерджев.

Припомняме, че Петьо Еврото е основен персонаж в аферата „Осемте джуджета“, разкрита от организацията “Антикорупционен фонд” . Собственикът на дупнишката фирма за производство на асансьори “Изамет” Илия Златанов твърдеше, че заради конфликт със сина си потърсил помощта на бившия следовател и настоящ адвокат Петьо Еврото. В резултат срещу сина му било образувано дело, а при претърсванията от него и съпругата му били иззети около 35 кг. злато и над 500 хил. евро. И парите, и ценностите впоследствие се озовали у Петров. Любена Петрова, която по време на аферата все още е съпруга на Петьо Еврото, претендираше за близо 3 млн. лв. от Златанов, поети като задължение по запис на заповед. Документът е изготвен след като бизнесменът търси от бившия следовател съдействие, за да реши проблемите си със сина си, с когото спорят за имущество. Някогашният магистрат му обещава помощ, но се случва друго. Върху Златанов започва натиск да се раздели с бизнеса си, асансьорният му завод в Дупница и базата му в София минават под охраната на “Делта Гард”. Синът му Явор Златанов е арестуван по дело на спецпрокуратурата и заплашван. На бащата се обяснява, че синът му може да умре в ареста, тъй като има нужда от спешна помощ, а може да не бъде пратена такава. Златанов-старши разказва тогава, че за образуване на делото срещу сина му съдействали висши прокурори, с които Петров бил близък. От него пък взели няколко килограма злато, които уж били иззети като веществени доказателства, но след това се оказали у съпругата на Петров.
Припомняме, че синът на Илия Златанов – Явор подаде жалба в Европейския съд по правата на човека заради “Осемте джуджета”.

 

 

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

  1. Ебати сте мафията целата държава барабар с прокурори,депутати и престъпници!!!!Скоро нема да се оправиме!

Comments are closed.

Most Popular