Monday, May 13, 2024
HomeКриминалниСлед удар в патрулка: Бус с мигранти се обърна по таван в...

След удар в патрулка: Бус с мигранти се обърна по таван в Брезник, 21 са ранени

Бус с мигранти се обърна по таван в Брезник в понеделник. При инцидента са ранени 21 души. 19 от тях са транспортирани в болницата в Перник, а други двама – в „Пирогов”. Всички те са мъже. Един от тях е със счупена ръка, друг със счупена ключица и няколко с рани по главата. Няма сериозно пострадали. Това потвърдиха от болницата в Перник.

Катастрофата е станала малко преди 12.00 часа на второкласен път 63 в отсечката между центъра на град Брезник и разклона за брезнишкото село Бабица. Полицейски автомобил се е опитал да спре за проверка буса, но шофьорът му не се подчинил на стоппалка и започнало преследване по улица “Андрей Михайлов” в Брезник. Малко след административната сграда на “Държавно горско стопанство-Брезник”, бусът завил встрани от пътя и вместо да вземе завой, се е забил в коритото на река Гоздовска. При опит бусът да бъде спрян, патрулният автомобил леко е одраскан.
Височината, от която превозното средство е паднало, е около 5 метра. След инцидента водачът на буса е избягал. Част от мигрантите също успяват да избягат, но по-късно са заловени от полицаи и граждани. По първоначална информация, превозваните са съобщили, че са от Афганистан.

След края на огледа на местопроизшествието, екип на “Пътна помощ” се зае с изваждането на буса. Първият опит се оказа неуспешен, тъй като въжето за теглене се къса. Впоследствие бусът бе изваден.

Снимки – БТА, ZaPernik

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular