Monday, May 13, 2024
HomeБаскетболСлед 16 години Милен Дудев се завърна в „Миньор 2015”

След 16 години Милен Дудев се завърна в „Миньор 2015”

Баскетболният ас става капитан на тима от Перник

Баскетболен клуб „Миньор 2015” в Перник има своя нов капитан. Милен Дудев отново ще облече жълто-черния екип след 16-годишно прекъсване. Гардът се завръща в родния си клуб за сезон 2021/2022, след като бе в основата на националната титла, спечелена от „Локомотив 2020” през изминалата кампания. Дудев бе главно действащо лице през целия сезон, записвайки по 11 точки и 6.2 асистенции средно за 33 мача с екипа на “железничарите”.

Милен изигра последния си мач за „Миньор” преди 16 години, след което стана част от школата на Лукойл Академик. Той натрупа сериозен опит в НБЛ с екипите на „Черноморец”, „Спартак” (Плевен), „Берое”, „Академик” (София) и „Рилски спортист”, преди да се завърне у дома в Перник. С това селекцията на отбора на този етап се счита за приключена.

Милен Дудев е роден на 28 ноември 1994 г. в Перник. Започва да тренира баскетбол в трети клас, след като се е влюбил в играта още от първата стрелба в коша. За себе си Дудев казва, че успехите си дължи на постоянството и любовта към играта. Свободното си време предпочита да прекарва заедно със семейството си, а трите думи, с които се описва, са „амбициозен, забавен и добър приятел”. Другата му спортна страст е футболът и сам казва, че ако не беше баскетболист, щеше да стане футболист.

 

Снимкa: БК „Миньор 2015”

RELATED ARTICLES

Most Popular