Monday, May 13, 2024
HomeСпортС 27 футболисти стартира зимната подготовка отборът на Пирин Гоце Делчев

С 27 футболисти стартира зимната подготовка отборът на Пирин Гоце Делчев

Както повелява традицията, с водосвет за здраве и успехи, отслужен от отец Павел Павлов-бивш вратар на местния Пирин, започна зимната подготовка на мъжкия футболен отбор от град Гоце Делчев. Масата беше отрупана с питка, сокове и торта с емблемата на отбора. Футболистът Иван Макриев отвори бутилка шампанско, напръска колегите си и напълни чашите на ръководителите на клуба. Отец Павел Павлов поръси присъстващите със светена вода и пожела подготвителният процес да премине без контузии, както и да валят успехи в оставащите мачове до края на първенството на ЮЗ Трета лига. Преди това президентът на клуба Андон Смилянов представи в съблекалнята новиястарши треньор Петър Златинов  на футболистите, обобщавайки накратко неговата биография като футболист и треньор. Преди да излязат на терена, домакинът на отбора плисна вода за успех и пожелание всичко да върви по вода.

Капитанът Любомир Гоцев и новият старши треньор Петър Златинов изведоха наличните футболисти на терена за първа тренировка.

От досегашния състав вече не носят фланелката на Пирин (Гоце Делчев) полевите играчи Мартин Кочанов и Джейхан Зайденов, както и вратаря Любомир Георгиев.

Новите имена в отбора са вратарите Иван Димитров, за последно играл в отбора на Банско, Исмет Кисьов от школата на Пауло Роси в Италия, който е с участие в професионалния футбол в Гибралтар, и полевите играчи Илия Карапетров от Беласица (Петрич), Янислав Тусонджиев от Вихрен (Сандански), Ангел Джунов, Христо Урумов, Виктор Шишков. Очаква се да се присъедини към отбора по време на подготвителния процес и футболист от ДЮШ на ЦСКА.

„С оглед моментното класиране в таблицата на ЮЗ Трета лига на този етап нищо друго не можем да искаме, освен оставане в групата. На старши треньора Петър Златинов ще помага Петър Лазаров, който ще е играещ помощник треньор-футболист с много богат опит в професионалния футбол. В шест контролни срещи ще бъдат натоварени наличните футболисти на мъжкия отбор на Пирин Гоце Делчев, както следва:

На 14 януари срещу Мегас Александрос от Гърция;

На 21 януари срещу Банско;

На 27 януари срещу Пирин (Разлог);

На 1 февруари срещу Септември (Симитли);

На 11 февруари срещу Марек (Дупница).

Търси се противник за 4 февруари”, сподели президентът на ФК Пирин (Гоце Делчев) Андон Смилянов.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular