Monday, May 13, 2024
HomeРегионБлагоевградТестваха 200 жители за COVID-19 в Симитли, резултатите се очакват в понеделник

Тестваха 200 жители за COVID-19 в Симитли, резултатите се очакват в понеделник

200 жители на община Симитли бяха тествани с PCR тестове, след като преди няколко дни шофьор от общинската администрация беше установен с положителен тест за коронавирус. Резултатите от взетите проби се очаква да станат готови в понеделник.

В Симитли бяха тествани служители от общинската администрация, както и лица, чиито служебни ангажименти са свързани с по-широк кръг от хора. Виолета Моралиева, технически секретар в община Симитли, обясни: „Това са хора от Домашен социален патронаж, както и хората, които работят в социалните центрове. На нашата територия имаме доста такива центрове, така че беше преценено, че трябва да бъдат тествани”.

Изследването премина при строга организация, като пациентите се регистрираха предварително. Тестването се извършваше поименно, а след всеки изследван работният стол се дезинфекцираше.

Д-р Десислава Йолчева, микробиолог, коментира: „На пациентите им се слага дезинфектант на ръцете, регистрират се, след което идват в тази стая, която е съвсем отделна. Изследването се извършва в София, в нашата лаборатория. Тук се взема секретът и тръгвайки си, получава отново дезинфектант, слага отново маската, и това е”.

От община Симитли ще закупят още PCR тестове, с които да бъдат изследвани и полицейските служители, работещи на територията града./БНТ

RELATED ARTICLES

Most Popular