Monday, May 13, 2024
HomeРегионБлагоевградУсловна присъда за Мартин от Благоевград, погубил брат и приятелка на пътя 

Условна присъда за Мартин от Благоевград, погубил брат и приятелка на пътя 

“След катастрофата моят син постъпи в болница. Пие лекарства, по цяла нощ не спи и търси брат си. След деня на инцидента си татуира имената на брат си и приятелката му Мария. Веднъж ми се обади и каза, че се е загубил, не знае къде се намира, плачеше. Когато го намерихме и го заведохме на лекар, чуваше гласове и рисуваше с пръсти по стената. Искаме условна присъда, защото състоянието на моя син не е стабилно”. Това заяви в съда майката на Мартин Атанасов от Благоевград, който при катастрофа причини смъртта на брат си и приятелката си през 2018-а.

Пред магистратите в Пловдив 24-годишният мъж изцяло призна вината си и пожела делото да се гледа по съкратената процедура.
Припомняме, че тежкият инцидент стана на 27 август 2018 г. на пътя между Пловдив и Поповица. Мартин шофирал “Фолксваген Голф“ с благоевградска регистрация. Блъснал се в насрещно движещ се автомобил “Грейт Уол Волекс“, след като се разсеял от телефона на приятелката си, която му показвала снимка. Според обвинителния акт Мартин е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 25-годишния Атанас и на 21-годишната Мария, които се возели в голфа, както и средна телесна повреда на водача на другата кола. “Подсъдимият вече е осъден, но не от нас, а от живота. След инцидента страда от посттравматично и биполярно разстройство”, заяви окръжният прокурор Румен Попов. “Искам да изразя съболезнования на семейството на Мария и на моите родители. Ако можех да върна времето назад, бих променил всичко”, каза Мартин, чийто адвокат бе Павлин Куюмджиев. Близките на Мария не присъстваха в залата.

В крайна сметка съдът наложи условна присъда на Мартин в размер от 3 г. с 5-годишен изпитателен срок. Лиши го и от правото да шофира за 6 години.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular