Thursday, May 23, 2024
HomeРегионСамоковУчениците в Самоков ще учат онлайн от 1 февруари

Учениците в Самоков ще учат онлайн от 1 февруари

Учениците в община Самоков преминават в неприсъствена форма на обучение от 1 до 7 февруари 2024 г., реши Областният оперативен щаб за противодействие на епидемии.

Зам. кметът Люба Кленова присъства днес на заседание на Областния щаб във връзка с повишената заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания на територията на целия регион. Председател на щаба е областният управител Юлиян Леков.

Директорът на РЗИ в Софийска област д-р Розалина Чобанова представи общата картина на заболеваемостта след предприетите на 25 януари временни противоепидемични мерки срещу разпространението на грип и ОРЗ.

Продължава действието на въведените до момента мерки, които са, както следва:

  1. Преустановяват се плановите консултации на бременни жени и детските консултации.
  2. Преустановяват се профилактичните прегледи, задължителни имунизации и реимунизации в амбулатории за първична извънболнична помощ.
  3. В детските градини и ясли да се провежда стриктен сутрешен филтър, като откритите деца със симптоми на остри респираторни заболявания не се допускат в детското заведение.
  4. Преустановяват се свижданията в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в тези за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни.

За 5 февруари е планирано ново заседание на Областния щаб, по време на което ще бъде направена оценка на въведените противоепидемични мерки и ще бъде взето решение за тяхното преустановяване или продължаване.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular