Monday, May 13, 2024
HomeРегионГоце ДелчевУченици от Трето ОУ в Гоце Делчев научиха как да се предпазят...

Ученици от Трето ОУ в Гоце Делчев научиха как да се предпазят от кибертормоз

Какво представлява кибертормозът? Как може да го спрем и какви са последствията от него? На тези и на много други въпроси, свързани с опасностите в интернет, дадоха отговор в ОУ „Трето Миладинови“ в Гоце Делчев.

С учениците в прогимназиален етап беседваха психологът Гергана Граматова и Красимира Пейчева – ст. учител по информационни технологии. Младите хора получиха ценни съвети за това как биха могли да се предпазят или реагират на кибертормоз или публикуване на невярна информация в социалните мрежи, която има за цел изнудване. Лекторите Граматова и Пейчева акцентираха, че всеки може да подаде сигнал дори при най-малкото съмнение за интернет атака.

По време на часа учениците изгледаха и кратък филм, изготвен от ГДБОП, от който става ясно, че никой в киберпространството не е застрахован от изнудване и измами.

„Скъпи ученици, пазете своята идентичност, лични данни в интернет! Не се доверявайте на никого, ако не е ваш приятел или роднина! Ако се чувствате застрашени по някакъв начин, споделете и потърсете защита при нас!“, призоваха от учебното заведение.

RELATED ARTICLES

Most Popular