Monday, May 27, 2024
HomeРегионДупницаЧестват 113 години от рождението на Димитър Димов в Дупница

Честват 113 години от рождението на Димитър Димов в Дупница

По повод 113 години от рождението на Димитър Димов, Община Дупница и Библиотеката при НЧ “Зора 1858” съвместно с Националния литературен музей организират чествания на 25 юни.
От 10 ч ще бъдат поднесени венци и цветя на паметната плоча на писателя пред редакцията на вестник “Вяра” на ул. “Христо Ботев” 43.
Половин час по-късно ще бъде открита изложбата на Национален литературен музей “Димитър Димов в писма и спомени” във фоайето на Община Дупница, която съдържа 16 документални пана представящи различни моменти от живота на Димитър Димов. Изложбата ще бъде представена от доктор Милена Катошева, главен уредник на Къща музей “Димитър Димов”.
Литературно четене на откъси от произведения на Димитър Димов – е насрочено за 11:00 ч. в партерната зала на Община Дупница.
Прожектиране на документалния филм “Триптих за Димитър Димов” започва от 11:30 ч. в Партерната зала на Община Дупница Режисьор на филма е Валентина Фиданова – Коларова, сценаристи: Златомир Коларов и Анна Свиткова, оператор: Мартин Димитров, художник: Здравко Маринов, музикално оформление: Мариана Вълканова, в ролята на Димитър Димов влиза актьорът Александър Жеков.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular