Monday, May 20, 2024
HomeСпортЮношите старша възраст на "Беласица" претърпяха тежка загуба от "Марек"

Юношите старша възраст на “Беласица” претърпяха тежка загуба от “Марек”

Дупнишкият “Марек” триумфира над “Беласица” в мач от 16-ия кръг за първенството на юноши старша възраст зона София. Двубоят се игра на стадиона в Джерман. Този мач протече с тотален натиск на възпитаниците на Янек Кючуков, като гостуващият тим от Петрич влезе в отбранителна позиция. До 20-ата минута Кристиян Георгиев от отбора на Марек се възползва от груби грешки на петричкия тим и направи резултата 2:0. В края на полувремето след отлично изпълнен ъглов удар стоящият на втора греда Иван Георгиев с крак изпрати топката в мрежата на Беласица за 3:0.
Втората част на срещата отново футболистите на Марек бяха тези, които показаха добър, качествен и разнообразен футбол с атаки по всички флангове. В 65-ата минута Марио Цинцарски се възползва от груба грешка на Беласица отзад и отбитата топка бе добре дошла за него, за да я върне в мрежата за 4:0.
„Доволен съм от играта на момчетата, на които гласувах доверие. Тотално надиграхме отбора на Беласица. При по-точен мерник можехме да вкараме поне още полкова попадения във вратата им. Единствено съм притеснен от трите принудителни смени, които направих за 10 минути. Вече мислим за мача срещу Локомотив София във вторник”, сподели Янек Кючуков.
Петричкият тим за пореден път изнесе слаб мач. В момента отборът на юноши старша възраст на Беласица заема 13-о място с 16 точки, като до момента от 16 срещи е допуснал 8 загуби, 4 равни и само 4 победи, което е срам за футбола н Петрич. В момента юноши старша възраст на Беласица се намират в плачевно състояние и никой от длъжностните лица, пряко отговарящи за футбола, не анализира причините за това. За цялата спортна общественост причините са ясни. Родителите вече тотално спират децата си с обяснението, че няма смисъл да си губят времето, след като в момента определеният им треньор и без необходимата професионална подготовка и педагогически опит и няма какво да научат от него. Другата причина е, че няма приемственост между юноши старша възраст и мъжкия отбор.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

4 COMMENTS

  1. Паднахте дори под дъното!!!Смешки!!!Треньора е най-малко виновен от всички!Той е един от тези на които наистина им се работи,но за жалост никой не го оценява.Виновни са всички над него-Гошо Кравата и т.н.(те си знаят кои са другите).Ако има някой,който да обвинявате за състоянието на старшата,това е така нареченото ръководство,които уж прави всичко,за да се развива школата.Има много неща,които останаха неясни при махането на стария треньор.Но никой не тръгна да задава точните въпроси.Направи се един опит за подобна “дискусия” във фейсбук,но Гошо Петров само увърташе нещата.Не се получиха никакви точни и ясни отговори и мотиви за техните действия.Доколкото знам и на децата не е дадено точна причина.А за това,че старшата в момента е в такова състояние не е виновен треньора,който остана с 2-3 момчета от отбора,който завърши на второ място.Тоа получи почти нов отбор с по 6-7 човека на тренировки.Може и още да се пише,но знам че няма смисъл.Надявам се поне някой да се замисли!!!Благодаря за отделеното време!

  2. До като некадърници като Гошо Петров , Боци и др. Са в ръководството футбол в Петричч няма да има.Неможе да се подиграват с труда на треньорите и на нашите деца. Които става неудобен трябва да се маха. В момента има много млади треньори с образование които може да поемат и да ръководят много по добре. Цялото ръководство вънка.

Comments are closed.

Most Popular