Monday, May 13, 2024
HomeРегионКюстендил1000 души аплодираха поредната победа на сребърните медалисти от ФК "Кюстендил"

1000 души аплодираха поредната победа на сребърните медалисти от ФК “Кюстендил”

С победа завърши първенството ФК “Кюстендил”, а играчите бяха аплодирани от близо 1000 души. На стадион “Осогово”  домакините победиха с 3:1 ФК „Банско” в среща от последния 34-ти кръг на Югозападната трета лига. С тази победа момчетата на Николай Николов-Чезето събраха 79 точки, спечелиха второто място в най-силната аматьорска футболна група у нас. След последния съдийски сигнал шефът на ОС на БФС в Кюстендил Евгени Йорданов връчи сребърните медали на играчите и ръководството, а секретарят на ЗС на БФС Николай Младенов връчи купата на капитана Боян Стойнов, който гордо вдигна трофея. Самата срещата бе доста важна за кюстендилци, тъй като второто място им запазваше и шансовете да влязат във Втора лига. Чака се решението на БФС колко отбора ще продължат във Втората лига, дали ще има отказали се отбори и дали ФК “Кюстендил” ще получи покана. Двубоят започна по-добре за гостите, които в 10-ата минута поведоха с гол от дузпа, точно изпълнена от Борислав Хазуров.

В 15-ата минута домакините бързо възстановиха равенството след попадение на Виктор Мицаков. При този резултат двата отбора се оттеглиха на почивка. След подновяване на играта кюстендилските футболисти решиха мача в рамките само на 6 минути. В 47-ата минута Виктор Анастасов бе точен за 2:1, а капитанът Боян Стойнев оформи крайното 3:1 в 51-вата минута. След последния съдийски сигнал на терена и по трибуните настъпи невероятна радост, невиждана от много години. Играчите и треньорският екип поздравиха най-верните си фенове, а именно децата от школата, които не спряха да скандират името на отбора през цялото време.

Последва получаването на сребърните медали, вдигането на купата за второто място и дълга фотосесия с трофея. На полувремето бяха връчени благодарствени писма и пакети от ФК “Кюстендил” за кмета Петър Паунов, зам.-кметовете Радмила Рангелова и Светослав Василев, председателя на ОбС Иван Андонов, шефа на ОС на БФС в Кюстендил Евгени Йорданов и началника на ОД на МВР-Кюстендил Елиан Стамболийски.

Краси ЦЕНКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular