Tuesday, May 28, 2024
HomeРегионБлагоевградПротест пред болницата в Благоевград! Роднини настояват за оставки, заради счупеното краче...

Протест пред болницата в Благоевград! Роднини настояват за оставки, заради счупеното краче на кърмаче

Майката Вера Георгиева: Пият и бият бебетата, после се крият

Близки и роднини на 20-дневното бебе, което беше прието с жълтеница и изписано със счупен крак от болницата в Благоевград, излязоха на протест пред неонатологичното отделение. Те настояват за наказание на лекарите, които по думите им, са виновни за счупването.

Роднините на бебето се събраха пред родилното отделение на благоевградската болница с настояване виновните за случилото се да бъдат наказани. Те поискаха и среща с ръководството на болницата. Такава среща обаче не беше възможна, тъй като директорът д-р Огнян Митев отсъства поради здравословни причини.

Викове „Оставка” и „Справедливост” огласиха двора на здравното заведение. Близките на детето, които живеят в град Симитли, заявиха, че искат да се установи кой е виновен и той да си понесе справедливото наказание. Те настояват и за оставката на ръководството на родилното отделение и на болницата.

„Утре нещо такова може да се случи с всяко друго дете. Как не ги е срам да ни връщат бебето със счупен крак! Искаме наказания, а не да потулят истината”, казаха още протестиращите.

Близките на бебето успяха да се срещнат със заместник-директора на болницата, който им обясни, че проверките по случая все още не са приключили.

“Искаме да разберем кой му счупи крака – да излезе и да си каже, а не да лъжат, че сме ние, ако не – болницата да се съди. Пет дни никой не дава обяснение и се крият. Пият и бият бебетата, не обръщат никакво внимание”, каза Вера Георгиева, майка на бебето.

От ръководството на болницата изразиха своите съмнения, че счупването на крака на бебето е станало още вкъщи преди да е било настанено в лечебното заведение. Роднините обаче са категорични, че няма да спрат протестите докато виновните не бъдат наказани.

Припомняме, че семейството и близките на кърмачето от Симитли са категорични, че детето им е пострадало по време на лечението в държавната болница в Благоевград. Те твърдят, че докато то е било хоспитализирано не са получавали регулярна информация за състоянието му, както и че не са били уведомени за неговото превеждане по спешност в “Пирогов”, откъдето бебето се връща с гипсирано краче. На пресконференция директорът на болничното заведение д-р Огнян Митев цитира документ от столичната болница за спешна помощ,  според който фрактурата е с давност от около една седмица. Възможно било при приема в благоевградската болница лекарите да не са я забелязали, тъй като тя е била без разместване на костта. Митев  не изключва и вродено заболяване, определяйки случая като прецедент в 35-годишната му практика. Съмненията на близките се засилиха още повече след като стана ясно, че в стаята, където е било настанено новороденото е имало камера, която обаче според болничното ръководство покрива много малък периметър от помещението и затова с нея не може да се установи, какво е ставало там.

RELATED ARTICLES

Most Popular