Monday, May 13, 2024
HomeРегионРазлог60% от персонала на Рентгеновото отделение в Разлог с Ковид

60% от персонала на Рентгеновото отделение в Разлог с Ковид

Учениците минават на онлайн обучение до 29 ноември, забраняват се сватби и кръщенета

 

Напрегната е обстановката в община Разлог заради все по-широкото разпространяване на заразата с коронавирус. Това наложи свикване на Общинския кризисен щаб в неделя. След съгласуване с Регионалния инспекторат в Благоевград бе решено до 29 ноември включително всички ученици от 5-и до 12-и клас в училищата в община Разлог да преминат на дистанционна форма на обучение.

Само ден по-рано бе оповестена друга заповед на кмета, с която за период от 13 ноември до 31 декември се забраняват всички общински мероприятия с масов характер на закрито и открито на територията на община Разлог, както и всички празнични събития – сватби, кръщенета, годишнини, чествания, с изключение на организираните за подписване на граждански брак. Отменят се всички културни и развлекателни прояви, репетиции, колективни и индивидуални спортни дейности.

От друга страна, работното време на заведенията, които през последните две седмици имаха право да работят само до 22,30 ч., беше удължено с един час.

Напрежението в Разлог расте и от непрекъснатите съобщения за заболели медици. Освен съпричастност това създава и страх у хората, че няма да има кой да им помогне в случай на нужда за здравен проблем от всякакъв характер.

Чрез социалните мрежи специалистът по образна диагностика в МБАЛ-Разлот д-р Рускова-Манова публикува послание до всички, които ползват услугите на единствената болница в Разложко: „Поради кадрови дефицит (заболялост на 60 процента от персонала) Рентгеново отделение няма да работи с амбулаторни пациенти събота и неделя, както и в часовете от 19,30 до 7,30 за делничните дни. За тези часови интервали и дни е подсигурено лаборант и лекар на разположение за повикване САМО за спешни и стационарни пациенти към МБАЛ-Разлог. За дните от понеделник до петък от 7,30 до 19,30 отделението е с обичайния режим на работа. Надяваме се ситуацията да е временна. Моля се сега работещите в отделението да удържат здравословно и физически, а заболелите да се върнат скоро на работа, та никога повече да не се налага да пиша такива постове”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular