Sunday, May 26, 2024
HomeНовиниБългарияБорисов: Подкрепям създаването на анкетна комисия за ЧЕЗ, нека да я има,...

Борисов: Подкрепям създаването на анкетна комисия за ЧЕЗ, нека да я има, за да се премахнат манипулациите

 

„Подкрепихме създаването на анкетна комисия за продажбата на ЧЕЗ, защото от изказването вчера разбрах, че аз не ги подкрепям.“ Това каза в началото на вчерашното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов.

„Нека да се извади всичко през годините за ЧЕЗ. От изказването вчера на представител на ЧЕЗ разбрах, че не ги обичам, а довчера опозицията ме обвиняваше, че ги обичам и, че през годините аз съм им пречил“, коментира Борисов.

„През годините сме проверявали всички електроразпределителни дружества. Тук не става въпрос за харесване и нехаресване, а за изпълняване на ангажименти. Нека всичко стане ясно в парламента“, заяви премиерът.

“Не сме пречили на никого, а сме искали ЕРП-тата да спазват законите. Изпращали сме проверки и на трите дружества, има наказания. ДКЕВР и прокуратурата са установявали нарушения”, каза още министър-председателят.

Аутсорсването на дейностите им през годините и за какви пари ставаше въпрос, не влагаха достатъчно в електропреносната и разпределителна системата, което им е ангажимент, поясни Бойко Борисов, който призова всичко това да се занесе в парламента. Премиерът разпореди на министрите Дончев, Горанов, Петкова – „От тук нататък – направете с юристите на своите министерства много ясен план и стратегия.“

„Хубаво е, че и тази комисия я има, за да може тази манипулация на обществото най-после да се премахне“, поясни премиерът.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular