Monday, May 13, 2024
HomeРегионДупницаДупничанката Нанси Николова донесе вицешампионската титла  от турнир по таекуондо I.T.F, пуснаха...

Дупничанката Нанси Николова донесе вицешампионската титла  от турнир по таекуондо I.T.F, пуснаха в игра и сестра й Виктория

  • Треньорът Атанас Николов: Нанси Добранова участва за първи път, но агресията не й помогна, в спорта не трябва да показваш емоция

11-годишната Нанси Николова от Дупница стана вицешампион от Шестия републикански турнир по таекуондо I.T.F в Ботевград. Наставникът Атанас Николов остана изключително доволен от представянето й, тъй като това е едва второто участие на момичето в състезание от подобен ранг.

Отборът на Дупница пред залата, от ляво надясно Нанси Николова, Виктория Николова, Нанси Добранова и Димитър Спасов

Четирима състезатели от Дупница участваха в схватките. Освен Нанси Николова треньорът включи още сестра й Виктория Николова, която е едва деветгодишна, както и по-големите Димитър Спасов и Нанси Добранова. „Нанси Добранова участва за първи път, за съжаление не й помогна агресивната игра. В спорта не трябва да показваш емоция. Сега ни предстои участие в Севлиево. Конкуренцията беше жестока. Явиха се  236 състезатели от 16 клуба в страната. Турнирът бе за деца, юноши девойки за купата на Ботевград. Той  протече под наслов “Спортът е по-добрият начин децата да пораснат”. В единия ден бяха състезанията на форма, а на следващия бяха в дисциплината спаринг, заяви треньорът Атанас Николов. Клубът е наречен „Схаги” и това е второто му участие тази година.

Гордият баща Пламен Николов с дъщерите си Нанси и Виктория

При впечатляваща атмосфера преминаха отборните финали в дисциплината спаринг на турнира по таекуондо ITF. Зала „Арена“ в Ботевград се оказа малка за всички, желаещи да наблюдават схватките.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular