Tuesday, May 7, 2024
HomeСпортПромени за Световната лига и Гран При: България запазва мястото си при...

Промени за Световната лига и Гран При: България запазва мястото си при мъжете, но при жените няма да участва в комерсиалната надпревара

 

Драстични промени във формата на Световната лига и на Световното Гран При от следващата година ще предприеме Международната федерация по волейбол (ФИВБ). От 2018 г. в комерсиалните надпревари няма да има повече разделение на отборите по дивизии и ще участват по 16 тима.

От това ще се възползва най-много националният отбор на Италия, който по досегашните правила трябваше да запази мястото си в елитната група, след като завърши на последно място след края на междуконтиненталния кръг.

Въпреки че все още списъкът с участниците през 2018 г. не е обявен официално, то по медиите се завъртя списък с държавите, които фигурират, България е сред тези страни, що се отнася до Световната лига. При жените обаче страната ни не попада в списъка, като ще може да се надява евентуално на квалификационни турнири за попадане в Гран При.

Прави впечатление, че от отборите, които през тази година бяха в елита на Световната лига, само Белгия не фигурира в листата за 2018 г.

Ето и кои се очертават да бъдат участниците през 2018 г. в турнира от Световната лига: Франция, Бразилия, Сърбия, Русия, Канада, САЩ, Полша, БЪЛГАРИЯ, Аржентина, Иран, Италия, Австралия, Япония, Китай, Южна Корея, Германия.

За Световното Гран При се очертават следните отбори: Сърбия, Турция, Русия, Холандия, Япония, Китай, САЩ, Бразилия, Италия, Тайланд, Белгия, Германия, Чехия, Полша, Южна Корея, Аржентина

 

 

Снимка:

България е сред тези страните, които фигурират в Световната лига

RELATED ARTICLES

Most Popular