Придобивка! Полицаи скачат в общински „Опел Вектра“ на 230 хил. км., шофьорът на кмета на Самоков И. Иванов: Като нов е

По силата на решение на ОбС кметът Георгиев предаде ключовете от колата на началника на местната полиция гл.инсп. Васил Попов

 

Кметът на община Самоков  Владимир Георгиев връчи ключовете на лек автомобил “Опел Вектра” на началника на  местната полиция гл.инсп. Васил Попов. Той от своя страна ги предаде на инспектор  Емил Петров. Дарението става след решение на Общинския съвет за учредяване безвъзмездно право на ползване на лек автомобил “Опел Вектра” на РУ – Самоков.

Немският звяр е 1.900 кубика CDTI, 150 коня. Предстои смяна на табели с регистрационен номер. Очаква се „новият“ за полицията лек автомобила да излезе на пътя до дни.
Автомобилът е с годината на производство е 2006г., като досега е изминала 230 хил. км. и  на пръв поглед изглежда като нов.  „Автомобилът е напълно обслужен, коментира несменяемият  шофьор на кмета Георгиев Иван Иванов, който кара колата от години. „Всичко и е сменено, масла, ролки, водна помпа. Може да измине още хиляди километри“, коментира Иванов. Началникът гл.инсп. Васил Попов благодари на кмета Георгиев за колата и увери, че с новата придобивка ще има по-голяма ефективност в работата на полицейските служители.

„Доброто партньорство и сътрудничество между Община Самоков  и Районно управление „Полиция“ – Самоков продължава с едно надграждане на всичко, което правим през последните години.”, подчерта главен инспектор Васил Попов. Той заяви, че към момента колегите му могат да използват 10 автомобила, за да изпълняват служебните си ангажименти. Полицейският началник допълни, че се надява и на други подобни жестове от страна на общината.