Monday, May 13, 2024
HomeРегионДупницаАгресия по домовете! Арестуваха кюстендилец, удрял съпругата си с тесла по главата

Агресия по домовете! Арестуваха кюстендилец, удрял съпругата си с тесла по главата

 

Издирват 52-годишен, заплашил жена си и оставил чук пред дома им в с. Бистрица

59-годишен мъж е арестуване за упражнено домашно насилие в Кюстендил. В.А. е нанесъл удари с тесла по главата на съпругата си. Нападението се е случило в семейното им жилище в града под Хисарлъка.

При извършените специализирани полицейски действия от него са иззети законно притежавана пушка с боеприпаси и пистолет. От полицията съобщават още, че по случая е образувано досъдебно производство.

По преценка на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Кюстендил са налице достатъчно данни за привличане на лицето В.А. в качеството на обвиняем.

Деянията са квалифицирани по чл. 131, ал.1, т. 5а, вр. чл. 130, ал. 1 от НК и по чл. 144, ал. 3, т. 3, вр. чл. 144, ал. 1 от НК. , свързани престъпление срещу личността и причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие.

В хода на разследването е установено, че на 11.03.2024 г. в къща в гр. Кюстендил 59-годишният В.А. причинил телесна повреда на съпругата си. Ден по-рано той й се заканил с убийство, което би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

На В.А. е предявено постановление за привличането му към наказателна отговорност за извършените от него деяния и е задържан. за срок до 72 часа.

„Мъжът, който е нанесъл удари с тесла по главата на съпругата е установен и задържан за два часа, след като потърпевшата е подала жалба в полицията.Състоянието на жената е добро, няма опасност за живота ѝ”, каза на извънреден брифинг заместник- районният прокурор Крум Крумов. „Предстои медицинска експертиза да установи какви са нараняванията. В случая също има намесени непълнолетни деца, те вече са разпитани”, уточни ръководителят на Районната прокуратура -Кюстендил Албена Разсолкова.

Още един случай на престъпление в условията на домашно насилие се разследва под ръководството на Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално отделение – Дупница.

Установява се местонахождението и на лицето, спрямо което е получен сигнал, свързан със закана с убийство – престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК.

На 11.03.2024 г. Е.Н. получила съобщение чрез мобилно приложение WhatsApp, съдържащо закани срещу личността й. То е било адресирано от мъжа, с когото от години съжителства на семейни начала – С.И. (на 52 години).

Освен това пред вратата на общото им жилище в с. Бистрица, община Дупница, тя намерила чук. Действията по разследването по досъдебните производства продължават под надзора на прокуратурата.

Случаят е във връзка с отправена закана за престъпление в условията на домашно насилие, но към момента няма достатъчно доказателство за извършено престъпление и причина да му се иска постоянно задържане, коментираха от прокуратурата.

“Имам чувството, че има голяма ескалация на напрежението, както между хората, така и между тези, които живеят на семейни начала. И по отношение на жени, и мъже, и деца”, коментира ръководителят на Районната прокуратура Албена Разсолкова.

RELATED ARTICLES

Most Popular