Monday, May 6, 2024
HomeРегионСамоковСНИМКИ! Баскетболистките от Самоков се окичиха със сребро

СНИМКИ! Баскетболистките от Самоков се окичиха със сребро

Рилски спортист отстъпи на Берое в турнира за Купата на България

Женският тим на Рилски спортист (Самоков) се окичи със сребърните медали от първото си участие на финал в турнира за Купата на България. Момичетата на Меги Маринкова и Любо Киров се представиха достойно срещу фаворитите от Берое. Тимът от Стара Загора защити златния трофей, като се наложи над Рилски, печелейки за четвърта поредна година в среща в зала “Общинска” с 87:72. По-младият и неопитен тим на Рилски спортист се бори срещу безспорния фаворит в турнира и изоставаше само с 3 точки на почивката, но опитът и по-голямата класа на съперника си казаха думата.

Сребърните медали са най-доброто представяне в турнира на отбора от Самоков, като предишното е от 2008 г., когато тимът печели бронза.

Преди срещата момичетата от Берое изненадаха Цветомира Наумова с торта по случай рождения й ден, а на представянето на отборите нейната близка приятелка и състезателка на Рилски спортист Вероника Джикова й подари букет.

Отборът от Самоков изигра едно много добро първо полувреме, като в средата на втората четвърт дори успя да поведе в резултата.
Берое обаче направи всичко възможно да си върне водачеството и това се случи точно преди почивката, която дойде при 43- 46.
Разликата в мача се получи през втората половина на двубоя, когато баскетболистките от града под Чамкория допуснаха серия от 12- 0.

След нея опитите на Рилски да се върне в срещата бяха неутрализирани от домакините и така Берое успя да се поздрави с победата и спечелването на Купата на България.

За Рилски спортист отличен двубой изигра Деница Манолова, която завърши срещата с 23 точки и 9 борби. Вероника Джикова регистрира пореден дабъл- дабъл от 17 точки и 11 борби, а с 12 отбелязани точки остана Ивана Бонева.

За победителките от Берое над всички бе самоковката Цветомира Шаренкапова- Наумова, която приключи двубоя с 23 точки.

RELATED ARTICLES

Most Popular