Sunday, May 5, 2024
HomeАктуално от днесЕ. Гущеров с нов дар към кмета: Подари му 13 „добронамерени” фиданки...

Е. Гущеров с нов дар към кмета: Подари му 13 „добронамерени” фиданки за центъра на Дупница

Съветникът бистри верни ли са слуховете за разходки по дребни гащи из коридорите на властта

13 млади дръвчета подари на кмета Първан Дангов общинският съветник от ГЕРБ Емил Гущеров. Председателят на групата на ГЕРБ в местния парламент дарува градоначалника с фиданки от липа, червен дъб, явор и други дървесни видове, които по думите му отговарят на кметските стандарти за „добронамереност” към градската среда. Броят им съвпада с фаталната бройка на изсечените дървета в централната градска част на Дупница.

Символичният жест на общинския съветник от ГЕРБ бе съпроводен и с питане към кмета Първан Дангов за извършената масова сеч на площад „Свобода” в Дупница, както и изискване на всички документи по изпълнението на проект за Трансгранично сътрудничество от страна на местната администрация.

„Г-н Дангов, каква е причината за извършената от вас безразборна сеч в Дупница и най-вече тази, която бе на централния градски площад. Тъй като пред медиите заявихте, че сечта се извършва в изпълнението на проект по програма за Трансгранично сътрудничество България-Северна Македония, желая да получа всички документи, които предвиждат сеч в града”, настоя Гущеров и подари на градоначалника пълна чанта с млади фиданки.

„Подарявам ви тези дръвчета, а пък вие да прецените на кого от вашите служители да ги предоставите. Правя това във връзка с отминалата Седмица на гората. Това са 13 дръвчета, на които кореновата система не разрушава. Вярвам, че те ще намерят място в градската следа на Дупница”, каза Гущеров.

В отговор кметът Първан Дангов съобщи, че не може да предостави изисканата информация, тъй като в момента текат три проверки на Общината във връзка с извършената сеч.

„В момента тече проверка от три различни институции.Аз не искам да коментирам факти и обстоятелства, които са обект на проверки от тези институции. След като специализираните институции се произнесат ще ви предоставя и отговор. Документите вече са предоставени на специализираните институции, които извършват проверка”, заяви Дангов, който отказа да вземе скъпия дар в ръце. Дръвчетата бяха подпрени встрани от трибуната на заседателната зала на ОбС. След жест от страна на градоначалника, те бяха изнесени навън от служител на охраната.

Припомняме, че това е поредният символичен дар към кмета Първан Дангов от страна на председателя на групата на ГЕРБ в Общинския съвет Емил Гущеров. Само преди няколко седмици той изпрати като армаган на градоначалника благоуханни разноцветни сапунчета. В ролята на пратеник влезе зам.-кмета по строителството Бойко Христов. Заедно със скъпия дар той получи и въпроса дали наистина е направена баня в стил Вальо Топлото към кметския кабинет в Дупница. Тогава зам. кмета лично се ангажира с проверка, която да установи дали е извършено преустройство на кабинета и има ли изградено санитарно помещение към него.

Гущеров и до днес не е получил отговор на този въпрос, което пък стана повод да отправи упрек към председателя на ОбС Костадин Костадинов, че не се спазва правилника за дейността на местния парламент и че групата не получава писмени отговори за постъпилите въпроси към градоначалника.

Връщайки се отново към банята Гущеров спусна и нова тема за обсъждане. Той разказа, че сред гражданите на Дупница съществуват коментари, според които нощно време, хора от мъжки пол се разхождали по долни гащи из коридорите на кметството и попита вярно ли е това.

„ Аз не го допускам, но ако е вярно това значи, че данъкоплатците плащат водата, тока и всички разходи на някой, който е превърнал в бащиния сградата на кметството”, коментира председателят на групата на ГЕРБ в местния парламент.

RELATED ARTICLES

Most Popular