Sunday, May 5, 2024
HomeАктуално от днесМетър дистанция пази мира между кмета Дангов и председателя на ОбС Костадин...

Метър дистанция пази мира между кмета Дангов и председателя на ОбС Костадин Костадинов

Разделени бюра се превърнаха в символ на зейналата пропаст между двамата

„Огромната празнина” между кмета на Дупница Първан Дангов и председателя на Общинския съвет Костадин Костадинов намери видим израз в заседателната зала на ОбС.

Властовият конфликт между изпълнителната власт и органа на местното самоуправление най-сетне намери своето дизайнерско решение. Гости и журналисти, на проведеното в четвъртък заседание, бяха посрещнати с нова визия и разпределение на пространството около трибуната.

Ясно се видя, че кмет и председател на ОбС вече не делят една обща маса. Появиха се две бюра- едното само за Дангов, а другото за Костадин Костадинов и юриста Милен Попов. Метър отстояние пази мира между двамата.

Така най-сетне градоначалникът намери решение на проблема къде да си намести стола, за да не дели общ въздух с Костадинов.

Причината е ясна – демонстрираната ненавист към председателя на ОбС от страна на кмета. Тя се отприщи след неуспешният за градоначалника опит да се отърве от присъствието му на трибуната. Запазването на председателския стол от Костадинов накара Дангов да изпадне в истински амок и да декларира, че приема резултата, но вече между двамата „има не пропаст, а огромна празнина”.

„Вие бъркате в това до къде стигат правомощията на кмета и изпълнителната власт и на законодателната власт! Бъркате се в изпълнителната власт! Не ме превръщайте във втори Методи Чимев! Знам много неща за това, което се е случвало във ВиК. За схемите в дружеството, за къщата в Бистрица! За това, че сте бил изпълнител на общински обекти с ваши или подставени фирми. Няма да Ви спестя нищо и няма да седя до вас! Излизам!“, отсече Първан Дангов и си тръгна ядосан от сесията на високосния 29-ти ден на февруари.

От тогава кметът Дангов премина през различни състояния на духа. Първоначално реши да не присъства на заседанията на местния парламент. Мястото му заемаше зам.-кметът по строителните и икономически дейности Бойко Христов. След като на няколко поредни заседания от опозицията умело му намазваха ските и го пускаха по пързалката без решения на внесените докладни, на сцената отново се завърна самият кмет.

Мястото при трибуната обаче му остана проблемно. И ако само преди няколко месеца смело разнасяше клещи „Бордицио” пред очите на Костадинов, то впоследствие се наложи да демонстрира отказ от всякакъв близост до „отеснялата му ризка”.
Така Дангов изпадна в ситуацията дълго да търси подходящ терен, на който да намести кметския си стол. С немалка доза артистизъм, управленецът стоеше на разстояние от председателя на ОбС. Присядаше край журналистите и репликирише през гръб към Костадинов.

Очевидно затруднен от стоенето на крак, към днешна дата, кметът е намерил практично решение на непреодолимата пречка хем да присъства на заседания, хем да не скъсява дистанцията си с К. Костадинов.

„Радваме се за Костадинов, все пак има откъде да мине, за да бяга. Преди беше между чук и наковалня. От едната страна Дангов, а от другата клещите за кастрация. Нямаше верен ход, милия!” , коментираха с насмешка съветниците в Дупница. „Така и вълкът сит и агнето цяло! Важното е мир да има!”

RELATED ARTICLES

Most Popular