Sunday, May 5, 2024
HomeОживлениеПетричка гимназия „чукна“ 105 лета

Петричка гимназия „чукна“ 105 лета

С празничен концерт отбелязаха годишнината

Заместник-кметът на Петрич Нина Попова поздрави колектива на ПГ „Пейо Яворов“ за 105-годишнината, отбелязана на 25 април. Г-жа Попова благодари на бившите и настоящите учители за високия професионализъм и пожела на сегашните преподаватели да намират всеки ден причини за гордост. „Изключителна привилегия е да бъдеш част от ятото на Яворовци“, каза на учениците зам.-кметът. Нина Попова връчи за юбилея плакет на Община Петрич на директора на ПГ „Пейо Яворов“ – Кристина Касабова.

Г-жа Касабова увери, че и днес с гордост и достойнство учители и ученици защитаватпостиженията на предходните поколения и полагат усилия гимназията да бъде сред първенците в страната.

В програмата за празника учениците припомниха историята на гимназията, четоха стихове, влязоха в различни роли, пяха и танцуваха на сцената. Националният химн и „Върви, народе възродени“ прозвучаха на пиано в изпълнение на Иван Стоилков от 10а клас.

Ръководството на ПГ „Пейо Яворов“ награди изявени ученици и участниците в конкурса „Светът на Яворов“, които и тази година бяха от различни градове. Грамоти получиха и партньори на гимназията.

RELATED ARTICLES

Most Popular