Sunday, May 12, 2024
HomeРегионПетричБеласица с класическа игра и победа над Черноморец (Балчик) на „Царя“

Беласица с класическа игра и победа над Черноморец (Балчик) на „Царя“

Доста оспорван мач изиграха футболистите на Беласица(Петрич) и Черноморец (Балчик)на стадион „Цар Самуил“. Срещата бе от 30-ти кръг за първенството на Втора професионална лига.

Срещата започна с очакван натиск на отбора на домакините, които трябваше да спечелят мача на всяка цена, за да останат над  зоната на изпадащите. В 6-а минута Васил Божинов от 20-ина метра атакуваха вратата на гостите, но техният стаж Стамен Бояджиев изби майсторски топката. На два пъти по-късно Аксел Таонса и Валентин Костов обстрелваха противниковата мрежа, но отново не се стигна до отбелязване на гол. В 20-а минута Васил Божинов центрира от фаул отлично в наказателното поле на черноморци и там включилият се Мартин Русков с глава откри за 1:0. Натискът на петричките футболисти продължи. В 37-ма минута Васил Божинов с топовен изстрел насочи кълбото в противниковата врата, но отново Стамен Бояджиев бе на мястото си. В 44-та минута при поредна тяхна атака капитанът на гостите Георги Радев спъна Андон Гущеров в наказателното поле и главният съдия Станимир Тодоров отсъди дузпа, която Васил Божинов превърна в гол за 2:0.

След почивката отборът от Балчик тръгна да търси промяна на резултата, но защитата на Беласица бе много добре подредена, играеше с много точни пасове, което намаляваше шансовете на гостите за атакуване. В 52-ра минута отличният в този мач Мартин Русков спря устрема на Лукас Соарес и отне надеждите му за отбелязване на гол отблизо. КуфреЕта със силни удари от 20-ина метра опита да промени резултата на срещата, но вратарят Стамен Бояджиев бе този, който не позволи това да се случи. Поетапно бяха извършени пет смени в отбора на Беласица. В 82-ра минута резервата Аспарух Смилков тръгна на скорост по десния фланг, преодоля изпречилите му се футболисти, подаде на свободния Димитър Иванов, но Наско Янков отклони кълбото в собствената си врата и резултатът набъбна на 3:0.

С тази победа отборът на Беласицапродължава да бъде над зоната на изпадащите, на 13-о място с 37 точки, с 3 повече от Черноморец (Бургас) и 4 от Спортист (Своге).

След мача от треньорски щаб на Черноморец (Балчик) споделиха, че с тази загуба всички шансове за оставане във Втора професионална лига за техния отбор са изчерпани.

Ивелин Петков от треньорския щаб на ОФК Беласица изтъкна, че победата е напълно заслужена. Той допълни, че всички футболисти, на които е даден шанс, са играли на ниво и отборът на Черноморец е надигран тотално.

Беласица: Захари Димитров, Христо Петров, Мартин Русков (88-Атанас Димитров), Валентин Костов, Аспарух Шамкалов (83-Атанас Карачоров, Владимир Гогов, КуфреЕта, Димитър Иванов, Васил Божинов (78-Аспарух Смилков), Таонса Аксел (88-Иван Марчев), Андон Гущеров (78-Запро Динев)

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular