Sunday, May 12, 2024
HomeРегионДупницаМарек и Септември с равенство, запазват си местата в класирането

Марек и Септември с равенство, запазват си местата в класирането

На стадион „Бончук“ в град Дупница в мач от 30-и кръг за първенството на Втора професионална лига се срещнаха отборите на Марек – трети във временното класиране,  и втория в таблицата – Септември(София).

Жан-Пиер да Силва спаси Септемвриот поражение в мача и донесе точката на тима си при тежката визита в Дупница. Нападателят на столичани се разписа в добавеното време на срещата и изравни резултата, след като през първото полувреме Любомир Костов поведе домакините, които по всичко личеше, че ще вземат крайния успех на „Бончук“, но не успяха.

Още във втората минута тимът от Дупница можеше да открие резултата, Любомир Костов се оказа на стрелкова позиция, след като той подаде преди това към Николай Ганчев. Той върна към Любомир Костов, чийто шут беше отразен от Димитър Шейтанов. Септември отговори на предизвикателството и в шестата минута Жан-Пиер да Силва беше изведен в наказателното на Марек, стреля, но доста слабо, след което Пламен Младенов улови.

Атаките наМарекпродължиха и след четвърт час тимът поведе в резултата. Любомир Костов се разписа, след като при корнер отбраната на Септември не се справи добре и след две центрирания футболистът от Марек изпрати топката в мрежата за  1:0.

Четири минути след това Мартин Тошев беше намерен с фантастично центриране отляво и стреля с глава от няколко метра, но прати топката встрани от вратата на Пламен Младенов. В 33-ата минута Марекможеше да покачи своя актив, след като Николай Ганчев центрира в наказателното поле на Септември, но Боян Стойнев с глава не уцели опразнената врата на столичани. Малко след това Александър Башлиев се понесе по десния фланг и шутира от много малък ъгъл, но неуспешно.

В началото на второто полувреме първо гостите имаха шанс за изравнителен гол. Тогава Виктор Очаи подаде топката отляво на Иван Арсов към далечната греда, но защитникът на септемврийци не намери очертанията на вратата с глава. Последваха спокойни минути на терена в Дупница, а в добавеното време Жан-Пиер да Силва реализира изравнителен гол в срещата. Тогава нападателят овладя топката в наказателното поле на Марек, провря я между двама техни защитници и матира Пламен Младенов за 1:1.

По този начин двата тима запазиха местата си във временното класиране, като Септември е с 58 точки на второто място, докато Марек е трети с 54 точки.

Наставникът на МарекТанчо Калпаков бе видимо разочарован след равенството 1:1 при домакинството си на Септември и сподели:

„Винаги е неприятно, когато получиш гол в продължението. За жалост се случва в пореден мач. Малшансът ни преследва. Мисля, че разделихме по едно полувреме. Получи се добър мач за зрителите. Имаше динамика и положения пред двете врати. Първото беше по-добро за нас, имахме положения, които не успяхме да реализираме. През втората част видимо отпаднахме, но ние играем с характер. Играем с това, с което разполагам. За жалост допуснахме гол в самия край. Ако сме реалисти, гостите имаха и други положения, с които можеха да отбележат и по-рано. Смятам, че ни напуснаха силите през второто полувреме. Нямаше тая свежест и не успявахме да задържаме топката. Гостите разполагат и с доста високи хора в наказателното поле. За жалост, с това разбъркване в последните минути допуснахме гол. Голове падат и в първата и в последната минута. Трябва да сме концентрирани през всичките минути. От ден първи играем за самата игра и да се надиграваме с всеки отбор. Смятам, че се представяме добре. Не сме обявили цели в първенството, но с оглед на оставащите мачове, ще играем за победа във всеки мач, пък каквото стане. С това, с което разполагаме, с това ще се борим”.

Голмайсторът на Марек в тази среща Любомир Костов коментира:

“През първото полувреме владеехме повече топката, създадохме доста положения и бяхме по-добрият отбор на терена. След почивката обаче картината се промени, най-вече защото не ни стигнаха силите. Доволен съм, че отбелязах първия си гол за отбора, но ме е яд, че пак допуснахме да ни изравнят в последните минути. У дома феновете винаги ни подкрепят и на тях се дължи това, че нямаме загуба на “Бончук”. Продължаваме да вярваме, че можем да спечелим промоция за елита”.

Марек:  Пламен Младенов,  Александър Башлиев,  Мартин Кавдански,  Боян Стойнев,  Христо Каймакански,  Милен Иванов,  Александър Близнаков,  Християн Джаджаров (90-Росен Йорданов),  Веселин Любомиров,  Николай Ганчев,  Любомир Костов

Ташко СУЛЬОТОВ

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular