Monday, May 13, 2024
HomeРегионДупницаДепутатът Радослава Чеканска и потомък на Майстора организираха изложба в подкрепа на...

Депутатът Радослава Чеканска и потомък на Майстора организираха изложба в подкрепа на деца с аутизъм 

Парламентаристи изкупиха картините, нарисувани с кауза 

В Дена на любовта и виното, депутатът от ГЕРБ –СДС Радослава Чеканска организира благотворителна изложба на младия художник Александър Георгиев.

В сградата на Народното събрание бе подредена експозиция от 23 картини  под надслов „С любов към цветовете”, като събраните средства ще бъдат дарени в подкрепа на деца от аутистичния спектър.

Художествените произведения на Александър Георгиев са отдадени на каузата за по-качествен живот на децата с аутизъм и тяхното достойно личностно развитие в България, отбеляза Радослава Чеканска, като допълни, че въпреки липсата на точна статистика за техния брой, те имат най-голяма нужда от разбиране, любов и подкрепа от цялото ни общество.

Александър Георгиев благодари на своите преподаватели и ментори от Нов български университет, където е завършил специалността „Керамика и порцелан“. Той е потомък на Владимир Димитров – Майстора и Никола Георгиев Поппетров. Младият художник рисува с маслени бои върху платно, като представените картини в изложбата са създадени в периода от 2016 г. досега. Стилът му се определя като брут арт – характерен за хора, игнорирали цензурата в своето творчество.

Авторът получи като подарък юбилейното издание „140 години Народно събрание на Република България“.

На събитието присъстваха още народни представители, преподаватели по изящни изкуства, общественици и журналисти.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular