Земеделците в Пернишко и Кюстендилско прибраха тракторите, но запазват стачна готовност

И земеделците в Пернишко спират протестите, но запазват стачна готовност. Снимка – БТА, архив  

Земеделците в Пернишко и Кюстендилско спират протестите, но запазват стачна готовност. След шестдневни блокади на главни пътища и на пътен възел „Даскалово” протестиращите фермери от Перник, Радомир и Брезник прибраха тракторите в очакване да им бъде изпратен текстът по споразумението, за да бъдат запознати с него членуващите в сдружението.

“Ако хората са доволни от постигнатите договорености по входираните от сдружението 12 искания, подписваме споразумението, ако не-продължаваме протестите”, каза за БНР председателят на националното сдружение Венцислав Митков.

Недоволните фермери вдигнаха блокадата и на пътя Кюстендил – Дупница. Сложен бе край на блокадите при изхода на Дупница при село Пиперево.

“Чакаме да пристигне писмото от Министерския съвет, за да го обсъдим, съвместно с колегите и да решим дали ще го подпишем”, каза Радослав Илиев, един от организаторите на протеста при разклона за с. Слокощица, по пътя Кюстендил – Дупница, съобщава БТА. Вече са прибрани и машините, които стояха край пътя от първия ден на недоволството на фермери и производители.