Monday, May 6, 2024
HomeСкоростиДогодина идва нов Honda Civic Type R

Догодина идва нов Honda Civic Type R

Honda вече показа единайсетото поколение на своя бестселър Civic, като моделът в момента започва продажбите си в Щатите. Европейската версия ще дебютира догодина, а през идната година се очаква и наследник на култовата спортна версия Type R.

От замаскираните прототипи на японския атлет личи разширената следа на двата моста, виждат се и сериозно раздути калници. Колелата са с диаметър 20 цола, а иззад джантите се виждат червени спирачни апарати Brembo. Внушителни се очаква да бъдат предната престилка с големи въздуховоди и вентилационните отвори за спирачките.

В задната част се открояват голямо крило и изпускателна система с три накрайника – един голям в средата и два по-малки от двете му страни. Задната броня с дифузьор също говори за сериозни мерки по отношение на аеродинамиката.

За задвижването се очаква да отговаря двулитров бензинов турбодвигател с четири цилиндъра – при досегашния модел показателите бяха 320 к.с. и 400 Нм, а при наследника се очаква леко покачване на мощността с около 20 конски сили. Няма и следа от каквато и да било електрификация или хибридизация – това вероятно ще бъде последната Honda, която ще се размине с проявите на “новото нормално”. Задвижването отново ще бъде на предните колела през шестстепенна механична трансмисия./ ams.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular