Monday, May 13, 2024
HomeНовиниБългарияЕдинодушно: Преизбраха Бойко Борисов за председател на ГЕРБ

Единодушно: Преизбраха Бойко Борисов за председател на ГЕРБ

Лидерът на партията Бойко Борисов беше единодушно презибран за председател с 943 гласа, без против и въздържали се. Други кандидатури за поста нямаше.
Томислав Дончев и Даниел Митов също бяха преизбрани за зам.-председатели на ГЕРБ.
Членове на Изпълнителната комисия влизат още Делян Добрев, Живко Тодоров, Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Цвета Караянчева, Иван Тотев, Деница Сачева, Костадин Ангелов, Тодор Тодоров, Вежди Рашидов, Тодор Кръстев, Илтер Бейзатов.
Форумът на ГЕРБ прие декларация за предсрочни парламентарни избори и ново управление на страната. В Националното събрание на ГЕРБ участват около 1100 делегати.
Бойко Борисов и ръководството на партията бяха посрещнати с бурни аплодисменти.
Очаква се лидерът Бойко Борисов да направи анализ и да набележи основните приоритети на партията занапред.

“Днес се навършват точно три месеца, откакто държавата се управлява от Продължаваме промяната. Днес всеки български гражданин изпитва промяната на гърба си”, каза Деница Сачева по време на отчетно-изборното събрание на ГЕРБ.

Високите цени на стоките от първа необходимост бяха част от основната критика на Сачева към управляващите.
“Трябва да поговорим за миналото. Трябва ли да се чувстваме виновни, че сме носили отговорността за управление на страната едно десетилетие. Това е чест. Ние управлявахме в полза на гражданите. Трите мандата на ГЕРБ ще останат като символ на стабилност и спокойствие”, каза Томислав Дончев.

Той посочи, че ГЕРБ са управлявали с подкрепа, а не по стечение на обстоятелствата.

RELATED ARTICLES

Most Popular