Thursday, May 23, 2024
HomeСпортЕлитният Пирин победи с 4:1 Беласица в Благоевград

Елитният Пирин победи с 4:1 Беласица в Благоевград

На стадион „Христо Ботев” на електрическо осветление се игра контролният мач между отборите на елитния Пирин (Благоевград) и участника във Втора професионална лига Беласица (Петрич). Срещата започна с натиск на домакините. На два пъти след удари на Борис Тютюков и Владимир Медвед само навременната намеса на петричкия вратар Кирил Георгиев бе причина да не се стигне до отбелязване на гол от страна на нападателите на Пирин. Гостите опитаха чрез двойката нападатели Запро Динев и Мариян Вангелов да превземат вратата на домакините, но това така и не се случи. Само при един единствен удар на Динев топката бе насочена към вратата на  Максим Ковальов, но тя излезе в аут.

Втората част на срещата продължи с натиск на отбора на Пирин. В 51-ва минута след атака по левия фланг от страна на Вергил Янев последва центриране в наказателното поле на Беласица и там Даниил Кодраков с глава изпрати топката в мрежата за 1:0. Пет минути по-късно главният съдия на срещата Георги Иванов отсъди дузпа в полза на домакините, виждайки нарушение на Атанас Чепилов срещу Владимир Медвед. Потърпевшият бе точен от бялата точка и резултатът стана 2:0. В 66-та минута Владимир Медвед проби отляво защитата на Беласица и с диагонален шут изпрати топката в далечния ъгъл за 3:0. В 80-та минута Иван Ирмиев спъна резервата Димитър Иванов и главният арбитър този път отсъди дузпа за Беласица, която Симеон Бояджиев превърна в гол за 3:1. В 86-та минута при поредна атака на отбора на Пирин Динчо Йовчев спъна устремилия се Иван Тасев и главният съдия отсъди нова дузпа в полза на домакините, която Петър Христов превърна в гол за 4:1.

Следващият контролен мач на отбора на Беласица ще бъде на 5 юли, събота, срещу столичния Септември(София).

След мача старши треньорът на Пирин Ради Митревски сподели следното: „Във втория ни контролен мач срещу отбора на Беласица футболистите, на които гласувах доверие, тотално надиграха колегите си в двубоя и съвсем заслужено се поздравиха с убедителна победа 4:1. За отбелязване е, че футболистите на Беласица се прегрупираха добре и очакваха удобни моменти за контраатаки,но нашият отбор беше добре подреден и не позволи да се достигне до нещо опасно и стрелба отблизо срещу нашата врата. В този мач дадох шанс за игра на млади таланти от ДЮШ на клуба, между които 16-годишните Владимир Ласков и Иван Ирмиев. През седмицата ще изиграем нови две контролни срещи – в сряда срещу Арда (Кърджали) и в събота срещу Марек, като и двата двубоя ще бъдат на стадион „Христо Ботев” в Благоевград”.

Пирин: Максим Ковальов, Владислав Ласков, Илиян Костов, Александър Дюлгеров, Венцислав Бенгюзов, Гезим Пепси, Даниил Кондраков, Жасим, Владимир Медвед, Борис Тютюков, Киров, Вергил Янев, Балинов, Минков, Иван Тасев, Петър Христов, Ячев, Иван Ирмиев, Владимир Ласков

 

Беласица: Кирил Георгиев, Атанас Карачоров, Вальо Костов, Симеон Бояджиев, Владимир Гогов, Виктор Ергин, Мартин Русков, Мартин Тодорски, Аксел Талонса, Запро Динев, Мариян Вангелов (Стоян Стоянов, Атанас Димитров, Динчо Йовчев, Аспарух Шамкалов, Атанас Чепилов, Куфре Ета, Сюлейман, Аспарух Смилков, Димитър Иванов, Луис)

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular