Thursday, May 23, 2024
HomeСпортТежка загуба: Марек падна с 0:5 от дубъла на ЦСКА 1948

Тежка загуба: Марек падна с 0:5 от дубъла на ЦСКА 1948

Андон Гущеров дебютираза дупничани

На стадион „Летище” в контролен мач се срещнаха действащият шампион на Втора професионална лига ЦСКА 1948-ІІ и новакът в групата – Марек от град Дупница. Още в началото на срещата домакините наложиха контрол над мача. Първи имаха шанс за отбелязване на гол гостите, когато в 8-ма минута Любомир Костов изскочи очи в очи срещу вратаря на червените, но централният им защитник с шпагат изби топката от краката му преди да стреля.

Футболистите от армейския тим продължаваха да налагат своя стил на игра, като прибягваха най-вече да изненадват отбора на Марек чрез флангови атаки. В 27-ма минута бившият футболист на Беласица, сега с фланелката на армейския тим Айвън Ангелов, след самостоятелна акция по десния фланг центрира отлично в наказателното поле на гостите и там от воле капитанът Преслав Антонов изпрати топката неспасяемо във вратата на Пламен Младенов за 1:0. Две минути по-късно защитата на Марек не изчисти добре центрираната топка, тя попадна у Илиян Антонов и той с плътен шут от 25-26 метра я изпрати под напречната греда на Пламен Младенов за 2:0. До края на първата част на срещата нови пропуски за отбора на домакините направиха Преслав Антонов и Айвън Ангелов.

През втората част на срещата наставникът на МарекТанчо Калпаков даде шанс за игра на футболисти от резервната скамейка. Те опитаха да изнесат играта по-напред, като чрез Веселин Любомиров създадоха няколко опасности пред вратата на домакините,но до гол така и не се достигна. Футболистите на армейския тим бяха по-свежи и продължаваха да доминират на терена. В 57-ма минута с далечен шут Стелиян Добрев изненада Константин Костадинов за 3:0. Веднъж и гредата помогна на стража на Марек сред удар на Преслав Антонов. В 70-та минута Мартин Атанасов с шут около 27-28 метра покачи на 4:0. Десет минути по-късно Валентин Йорданов изведе Андон Гущеров (дебют с фланелката на Марек в този мач), насочи топката с техничен удар, но вратарят на домакините с крак промени посоката и не се стигна до отбелязване на гол. Четири минути преди края на редовното време Илия Русинов изпрати топката за пети път в мрежата на гостите.

След срещата наставникът на Марек Танчо Калпаков сподели, че в четвъртия  контролен мач от лятната подготовка се е усетила натрупаната умора у неговите възпитаници. „Този път играха срещу най-добрия отбор в групата, който ненапразно е шампион от изминалото първенство. Следващият ни контролен мач ще бъде в събота, 5 юли, на стадион „Христо Ботев” в Благоевград срещу местния Пирин”, допълни Калпаков.

Марек: Пламен Младенов, Боян Стойнев, Румен Сандев, Александър Башлиев, Христо Каймакански, Милен Иванов, Християн Джаджаров, Даниел Гогов, Георги Божилов, Любомир Костов, Димитър Владимиров (Константин Костадинов, Раиф Мурадов, Росен Йорданов, Радослав Михалков, Димитър Илиев, Веселин Любомиров, Валери Йорданов, Анжело Кючуков, Андон Гущеров)

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular