Monday, May 13, 2024
HomeРегионДупницаЗа министерски заплати се борят управниците на "бедната" Община Дупница

За министерски заплати се борят управниците на “бедната” Община Дупница

Социалистът Първан Дангов с 9 100 лв., за заместниците – 80% от цифрата

С вдигане на ръчичка Костадинов и компания ще се облажат до лакти

Кметът на община Дупница ще получава 9 100 лв. заплата, а кметовете на селата Яхиново, Крайници, Самораново, Бистрица, Джерман и Червен брег ще взимат по 1 620 лв. месечно. Сумите са посочени в докладна записка до Общинския съвет, внесена от кмета Първан Дангов.

„Работната заплата на кмета на община Дупница е в размер на 3200.00 лева. Същата е определена с решение № 35/28.02.2020 г. на ОбС-Дупница и до настоящия момент не е актуализирана.

Работната заплата на кметовете на кметства Бистрица, Джерман, Крайници, Самораново, Червен брег и Яхиново е в размер на 1460.00 лева. Същата е определена с решение № 208/25.11.2022 г. на ОбС-Дупница“, посочено е в докладната.

Към основните месечни възнаграждения управниците на общината и големите села – Първан Дангов, Софка Скоклева (Яхиново), Десислав Начов (Крайници), Райко Цветков (Самораново), Христо Христов (Бистрица), Божидар  Стоев (Джерман) и Славчо Димкин (Червен брег), се начисляват допълнителни месечни възнаграждения за трудов стаж и професионален опит – 1% за всяка прослужена година.

Увеличение на възнаграждението на градоначалника ще доведе до автоматично увеличение на председателя местния парламент. Костадин Костадинов. Той ще взима 45 % от заплатата на кмета, тъй като заетостта му е 4 часа на ден.

Промяна ще настъпи и в заплатите на заместниците на Първан Дангов. Валентина Караганова, Дафинка Георгиева и Бойко Христов ще получават 80 % от възнаграждението на кмета.

Общото увеличение на средната административна заплата в община Дупница ще доведе до увеличение и на възнагражденията на съветниците.

Запознати коментираха, че ако предложението се приеме, Първан Дангов ще взема министерска заплата. Градоначалникът на Кюстендил е с възнаграждение от  7 500 лв., колегата му в Благоевград – 5 048 лв. Сред високите заплати са тези на кмета на Минерални бани – 5 000 лв., Кърджали и Мадан – 4 600 лв., Ловеч – 4 563 лв., Свиленград – 4 530 лв., Крумовград – 4 480 лв., Перник – 4 200 лв.

Внесеното предложение изцяло противоречи на внушенията, отправяни от настоящото общинско ръководство за заварено тежко финансово състояние на Община Дупница. В случай, че общинският съвет утвърди предложените възнаграждения, то от бюджета на Дупница ще изтекат колосални до момента средства за заплати на местните управници.

Заседанието е насрочено за 25 януари.

 

 

 

RELATED ARTICLES

5 COMMENTS

  1. Самозабравили се боклуци .Още не са свършили никаква работа , а заплати ,като за IT специалисти . Ясно им е ,че ще им е за последно.Като им се види работата само неинформиран и платен ще гласува за тях.
    За всички се отнася.Има ли за лапане ,няма партии.

  2. А защо гласувахте за тези боклуци? На неграмотен народ това му се пада !

  3. Видяхте ли сега,щял да дарява половината ,а после пенсията взимал тавана 😉

  4. Те първа ще цъфнат простотиите на Дангов,нагал и освирепял за крадене на общински пари!!!

  5. Освирепели от злоба безработни ГЕРБ хлебарки пълзят навсякъде!

Comments are closed.

Most Popular